1. Sinif Subeleri Ve Sinif Ögretmenleri Ile 5. Sinif Subeleri E-Okul'dan Otomatik Belirlenecek
Milli Egitim Bakanliginca, ilkokul 1. sinif subeleri ile sinif ögretmenleri ve ortaokul 5. sinif subeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek.

Yazida, Milli Egitim Bakanligi Okul Öncesi Egitim ve Ilkögretim Kurumlari Yönetmeligi’nin 11. maddesinde "Ilkokula kaydi yapilan ögrencilerin subeleri ve ögretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlikça belirlenir. Ilkokulda sube degisikligi, velinin yazili talebi üzerine rehberlik servisinin hazirlayacagi gerekçeli görüs raporu alinarak okul yönetimince o ders yili içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapilabilir." ve "Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydi yapilan ögrencilerin subeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlikça belirlenir. Bu okullarda sube degisikligi, velinin yazili talebi üzerine rehberlik servisinin hazirlayacagi gerekçeli görüs raporu alinarak okul yönetimince o ders yili içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapilabilir." hükümlerinin yer aldigi hatirlatildi.
5. sinif subeleri e-Okul’dan belirlenecek
Ilkokul ve ortaokullarin ilk siniflarina kaydi yapilan veya bu siniflara nakil olan ögrencilerden ilkokul kademesindekilerin sube ve ögretmenlerinin, ortaokul kademesinde olanlarin ise subelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik is ve islemlerin "Millî Egitim Bakanligi Ilkokul 1. Sinif Subeleri ile Sinif Ögretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sinif Subelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine Iliskin Yönerge" hükümleri dogrultusunda yürütülecegi animsatildi.
Bu kapsamda, ögrencilerin subelerinin ve 1. sinif ögretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine iliskin is ve islemlerin ilgili yönergenin 8. maddesinde belirtildigi üzere 28-30 Agustos 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirilecegi aktarilan yazida, Yönerge’nin "Kura Isleminden Önce Yapilacak Is Ve Islemler" baslikli 7. maddesinde belirtilen islemlerin zamaninda ve dogru sekilde yapilmasinin önem tasidigi kaydedildi.
Yönetmelik ve Yönerge hükümlerine azami özen gösterilerek yapilacak is ve islemlerde herhangi bir aksaklik olusmamasi için valiliklerce tüm tedbirlerin alinmasi istendi.