Bingöl'de Son Bir Haftanin Asayis Verileri Açiklandi Açiklamasi 15 Gözalti

Bingöl’de 1-8 Temmuz tarihleri arasinda Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin yaptigi çalismalarda aranan 6 kisi, uyusturucu operasyonlarinda da 9 kisi gözaltina alindi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 1-8 Temmuz tarihleri arasinda Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi’nin gerçeklestirmis oldugu çalismalara ait asayis verilerini paylasti. Vali Usta, icra edilen faaliyetler sonucu 1 adet el dedektörü, 1 adet kazma, 1 adet çekiç ve 3 adet keskinin ele geçirildigini belirtti.

Son bir haftada yapilan çalismalarda 30’u yabanci uyruklu olmak üzere toplam 75 bin 948 sahsin sorgulamasinin yapildigini belirten Vali Usta, aranan 477 sahis tespit edilerek 6 kisinin gözaltina alindigini ve bunlardan 4’ünün tutuklandigini ifade etti.

12 bin 343 aracin denetlendigi uygulamarda bin 458 araca cezai islem uygulandigini kaydeden Usta, 47 aracin ise trafikten men edildigini söyledi.



Uyusturucu tacirlerine yönelik yapilan operasyonlarda 147 bin 709 kök kenevir, 5 kilo 32 gram kubar esrar, 13 bin 385 adet skunk bitkisi, 2 adet hap, 3 gram toz esrar ele geçirildigini ve 9 kisinin gözaltina alindigini belirten Vali Usta, "Amacimiz hemsehrilerimizin de yardimlariyla Bingöl’ümüzü daha güvenli ve huzurlu bir kent yapmaktir. Desteklerinizle daha iyi sonuçlar almaya devam edecegiz. Uyusturucu tacirlerine yönelik operasyonlari basariyla gerçeklestiren emniyet ve jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA