Bakan Kurum Açiklamasi 'Ayder'de Nasil Horonla Basladiysak Yine Ayni Coskuyla Projelerimize Devam Edecegiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder’in altyapisinin yenilendigini belirterek, “Ayder’de nasil horonla basladiysak yine ayni coskuyla projelerimize devam edecegiz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Ayder'de Nasil Horonla Basladiysak Yine Ayni Coskuyla Projelerimize Devam Edecegiz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve programlar için Rize’ye geldi. Ilk olarak yeni açilan Belediye Bloklarinda esnafla bir araya gelen Bakan Kurum, esnafla yaptigi sohbetin ardindan vatandaslar ile bir araya geldi. Vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilanan Bakan Kurum, sonrasinda Rize Valiligi’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Kurum, Ayder yaylasinin görüntüsünü bozmadan tamamen yer altinda olan otoparki tamamladiklarini ifade ederek, “Belediye bloklari dedigimiz Rize’nin merkezindeyiz. Burada deniz dolgusu üzerine yapilmis ve korozyona ugramis bir yerdi. Esnafimizi burada ziyaret ediyoruz. Yaklasik 200 dükkanimizi ve yine 400 ofisimizin oldugu eseri Rize’mize kazandirmis olduk. Mutluyuz çünkü Rize’miz her seyin en iyisini hak ediyor. En önemlisi doga koruma projesi olarak degerlendirdigimiz Ayder’imiz. Orada yenileme çalismalarimiz. Çalismalarimizin son safhasina gelmis durumdayiz. Burada bir otopark yaptik. Ayder’in o dogal güzelligine zarar vermeyecek sekliyle tamamen yerin altinda ve Ayder’e gelen turistlerimize hizmet verecek bir bin 800 kapasitesi olan otoparki insallah açiyor olacagiz. Üst yapi çalismalarimiz ve peyzaj çalismalarini yapiyoruz. Rize’nin o güzelligine zarar verdigini düsündügümüz ve görüntü kirliligine sebebiyet veren salincaklarin kaldirilmasini saglamistik. Bu kapsamda yenileme çalismalarimiz devam ediyor. Otel blogumuzla birlikte hem de vatandaslarimizla da görüserek yapmis oldugumuz yeni binalara kendilerini tasiyor ve oradaki görüntü kirliligini engellemek için çalismalarimizi özenle sürdürüyoruz. Selde magdur olan vatandaslarimiza konutlari teslim ediyoruz. Anahtar teslimlerini yapacagiz. Insallah yakin zamanda Rize millet bahçemizi de tamamlayarak teslim etmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Ayder’de nasil horonla basladiysak yine ayni coskuyla projelerimize devam edecegiz”

Bakanlik olarak yeni projelerin devam edecegini belirten Bakan Kurum, “Bu projeler baslarken tamamen vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda yapacagimizi ifade etmistik. Burada Rize meydanda bulunan binalarda vatandaslarimizla konusuyoruz. Orayi da vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda bu projeye dahil edecegiz. Yine deniz sitesi diye bildigimiz sitenin dönüsümünü yaptik. Müftülük sitesi ile alakali yine yapimi gerçeklestirdik. Hem Salarha’da hem de Yaglitas’da rezerv konutlar yaptik. Bu konutlarla birlikte sehrin içinde tikanmis problem olan yerlerin dönüsümünü insallah gerçeklestirecegiz. Otopark tamamlandi. Ayder’in tüm altyapisi yenilendi. Oraya spor alanlari, çocuk oyun alanlari yapildi. Yaylamizda senlik yaptigimiz alan tamamen Ayder’in hizmetine sunuldu. Orada apart otellerimiz tamamlandi. Orada 7-8 otelle görüsmek suretiyle tasinmasini saglayip o yikilan otellerin hiç birinin yerine bir sey yapilmayacak. Buraya yine aparatlarimizi yapacagiz. Ayder’de nasil horonla basladiysak yine ayni coskuyla projelerimize devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA