Karakus, 'Saglik Alaninda Önemli Adimlar Atacagiz'

Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakus, 2045 yilina kadar detayli planlamalar yaptiklarini belirterek, Yalova’da saglik alaninda büyük adimlar atilacagini söyledi. Karakus, hastane yolundaki kaymanin kaçak su nedeniyle oldugunu ve çözüm çalismalarinin baslayacagini ifade ederek yeni randevu sistemiyle hastane randevu sikintilarinin büyük ölçüde çözüldügünü de vurguladi.

Karakus, 'Saglik Alaninda Önemli Adimlar Atacagiz'
Karakus, önümüzdeki 20 yili planladiklarini ifade ederek, hastanedeki randevu sistemi ile alakali da önemli açiklamalarda bulundu. 2045 yilina kadar detayli bir çalisma ve planlamalar yapildigini söyleyen Karakus, “Nereye birinci basamak nereye saglik tesisi gerekiyor bununla ilgili detayli çalismalarimiz devam ediyor. Bize benzeyen 4 ili de kapsayici bir çalisma yaptik. En uygun ili Çanakkale gördük. Çanakkale üzerinden bir projeksiyon yaparak 2028,2035 ve 2045 yillarini da öngörerek, nüfusu da içine katarak neler yapmamiz gerektigi ile ilgili çalismalarimizi yapiyoruz. Bu konu ile alakali ilgili birimleri de haberdar ettik. Bakanliga da gerekli çalismalari sunduk. Dolayisiyla bakanlik da Yalova’daki çalismalardan haberdar. Insallah saglik konusunda Yalova’da önemli adimlar atacagiz. Tespitlerimiz su anda tamam ama süreç içerisinde de yeni revizyonlar gerecek” dedi.

Yoldaki kaymaya kaçak su sebep olmus

Hastane yolunda yasanan kayma ile ilgili içme suyu hattinda yasanan kaçak suyun sebep oldugunu belirten Karakus, “Hastanenin ön tarafinda bulunan yolda bir kayma yasandi. Orada bir yeralti su akintisi oldugu düsünüldü. Çesitli analizler-tahliller yapildi. Sebeke kaçak su oldugu tespit edildi. Bu kaçak su az da degil. O kaçak su, yolun kaymasina sebep oldu. Karayollari tarafindan ihalesi yapilarak yol ile ilgili çalisma kisa sürede baslayacak. Yapilacak olan çalisma ile ilgili orada kalici ve güzel degisiklikler yapilacak. Proje asamasi da bitmek üzere. Proje asamasi tamamlandigi gibi Karayollari burada çalismalara baslayacak. Burada çok saglam ve ileriye dönük bölgeyi rahatlatacak bir çalisma ortaya konacak. Bu çalisma içerisinde yolu da genisletecegiz. Süreç içerisinde oradaki çalisma da bittigi zaman afiliasyon süreci de tamamlandiginda belki de ek binalara bile ihtiyaç olacak” diye konustu.

“Onayli randevu sistemi sikintiyi rahatlatti”

Hastane içerisinde randevu koordinasyon merkezinin randevu bulamayan hastalara hizmet verdigini söyleyen Karakus, sözlerini söyle sürdürdü: “Biz hastanede koordinasyon merkezi açtik. Hastane içerisinde randevu merkezi açtik. Oraya 2 personel görevlendirdik. Açildigi günden su ana kadar toplam 750 kisinin üzerinde basvuru yapildi ve randevusu alindi. Randevu sistemi su anda Yalova’da oturmus durumda. Iki brans disinda sikinti kalmadi. O branslarda da talep olmasinin sebeplerini de arastiriyoruz. Bir algi olusturuluyor ve sanki hastanenin genelinde bu problemin var oldugu düsünülüyor. Sistem daha da oturunca bu sikinti tamamen ortadan kaybolup gidecek. Bu onayli randevu sistemi Yalova özelinde konusuyorum etkisi oldu. Bir de tabii yeni branslarda doktorlarimizin da gelmesi etki etti. Ilave doktorlarimiz da gelmeye devam edecek. Randevu sikintilari da o zaman daha da rahatlayacak.”
Kaynak: İHA