Gaziantep'te 57 Somun Firini Denetlenerek 16 Isletmeye Yasal Islem Uygulandi

Sahinbey Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, saat 02.00’de Sahinbey sinirlari içerisindeki 57 francala (somun) firinini denetledi.

Gaziantep'te 57 Somun Firini Denetlenerek 16 Isletmeye Yasal Islem Uygulandi
Sahinbey Belediyesi Zabita Müdürlügü, gece 02.00’de 10 ekiple es zamanli olarak 57 franca (somun) isletmesini denetleyerek olumsuzluk tespit edilen 16 isletmeye yasal islem uyguladi. Ekipler, denetimlerde firinlarda hijyen sartlarini bastan sona inceledi. Isletmelerde kullanilan malzemelerin saklama sartlarindan, ürünlerin hijyenik sunumuna, personelin el temizligi ve giyim düzeninden, çalisma ortaminin genel temizligine kadar pek çok detay kontrol edildi. Ayrica firinlara ait çalisma izin belgeleri ve gida güvenligi sertifikalari da detayli bir sekilde incelendi.

“Zabita ekiplerimiz 7/24 sahada”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, vatandasin sagligi ile oynanmasina asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Halkimizin sagligi bizim için en öncelikli konudur. Bu kapsamda düzenledigimiz denetimlerle isletmelerin hijyen standartlarina uyup uymadigini yakindan takip ediyoruz. Vatandaslarimizin, ekmek ve diger firin ürünlerini saglikli bir sekilde tüketebilmeleri için gerekli önlemleri aliyoruz. Ekiplerimizin gece mesaisinde 10 ekiple es zamanli yaptigi denetimlerde, 57 francala (somun) isletmesini denetleyerek saglik sartlarina uymayan 16 is yerine yasal islem uyguladi. Vatandasimizin sagligini tehdit edenlere geçit vermeyerek, denetimlerimize devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA