Asansör Bosluguna Düsen 15 Yasindaki Stajyer Son Yolculuguna Ugurlandi

Baskentte stajyer olarak bulundugu insaatin 6. katindan asansör bosluguna düserek hayatini kaybeden Eren Alperen Kocayavuz (15) son yolculuguna ugurlandi.

Asansör Bosluguna Düsen 15 Yasindaki Stajyer Son Yolculuguna Ugurlandi
Ankara’nin Çubuk ilçesinde bir insaatta stajyer olarak çalisan Eren Alperen Kocayavuz, dengesini kaybederek 6. kattan asansör boslugundan düserek agir yaralandi. Insaatta çalisan isçilerin ihbari üzerine bölgeye polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Kocayavuz, tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Kocayavuz’un cenazesi ögle namazini müteakip Çubuk Merkez Cami’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Çubuk Pasa Mezarligi’na defnedildi.

Tehlikeli ve riskli islerde stajyerlerin çalistirilmamasi gerektigini belirten Staj Magdurlari Yardimlasma Dayanisma Dernegi Baskani Ferhat Salman, “Bugün bir kardesimiz, bir canimiz daha gitti. Bizler her zaman sunu söylüyoruz, 15-16 yasinda da olsa insaatlarda ve böyle tehlikeli islerde ögrenci olarak kardeslerimizin çalistirilmamasi gerekir. Mutlaka arastirmalar sonucunda ihmal olup olmadigi ortaya çikacaktir. Hiçbir zaman devletin bakis açisinda ögrenci gözü ile degil çalisan gözü ile bakmalari gerekiyor. Asansör boslugunun kapatilmadigini söylüyorlar. Asansörün çalisma imkani varsa bunun kapatilmasi gerekirken burada bir ihmalkarlik oldugu görülüyor” dedi.

Kaynak: İHA