50 Yeni Otobüs Kocaelilere Hizmet Için Yollarda

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklariyla satin aldigi 81 otobüsten 50’si düzenlenen törenle hizmete alindi.

50 Yeni Otobüs Kocaelilere Hizmet Için Yollarda
Toplu tasima hizmeti verdigi otobüs filosunu her geçen gün büyüten ve son olarak 50’si 12 metre, 31’i körüklü olmak üzere 81 yeni otobüsü kendi öz kaynaklariyla satin alan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, filoya katilan 50 araci düzenledigi tanitim töreninin ardindan hizmete sundu. Filoya katilan 50 yeni aracin tanitimi için Kocaeli Kongre Merkezi Otoparkinda tören düzenlendi.

Baskan Büyükakin programda yaptigi konusmada, “Kocaeli nüfusu 2 milyonu asmis büyük bir sehir ve bu dogrultuda da büyümeye devam ediyor. Bu büyüme yeni yatirimlar gerektiriyor. Böyle bir sehrin ulasim ve altyapi çalismalarina yetismek gerçekten zor. Bunlarin planlanmasi ve kaynagin bulunmasi gibi problemleri de var. Ilk dogalgazli otobüslerimizi 2011 yilinda aldik. Her yil filomuzu büyüttük. 2024 yili itibariyle 315 yeni otobüsü filomuza kattik ve toplam araç sayimiz 644’e ulasti. Sehrimize hayirli olsun. Toplu tasima araçlarimiz son teknolojiye sahip. Bu otobüsler vatandaslara konforlu ve güvenli bir yolculuk imkâni sunuyor" dedi.



"Rayli sistemi büyütecegiz"

Programda rayli sistemler hakkinda da bilgi veren Baskan Büyükakin, “Sehrimiz için en önemli konulardan birisi de rayli sistem. Hedefimiz rayli sistemleri büyütmek. Tramvay hattimizi Kuruçesme’ye kadar uzattik. Sehir Hastanesi Tramvay hattimiz hizmette. Simdi ise Alikahya tramvay hatti kapsaminda duraklarin genisletilmesi ve yeni tramvay araçlarinin alinmasi çalismasi sürüyor. 4 yeni tramvayimizi filoya kattik. Hedefimiz tramvay kapasitesini iki katina çikarmak” ifadesini kullandi.

Baskan Büyükakin’a konusmasinin ardindan yeni otobüslerinden birinin soför koltuguna oturdu. Törenin ardindan yeni alinan ve süslenen otobüsler sehir turu atarak Izmit otogarina hareket etti.

Otobüslerde konfor ön planda tutuluyor

Teslim edilen 50 araç, 12 metre CNG (Sikistirilmis dogalgaz) yakitli ve alçak tabanli BMC otobüsler 5 yil yedek parça ve servis garantili. 26 oturan, 64 ayakta olmak üzere 90 yolcu kapasiteli otobüslerde çarpisma ve sürücü ikaz sistemi bulunuyor. Ayrica otobüsler; yakit tasarrufu, rampa çekis performansi ile emsallerine göre daha güçlü motor sistemine sahip. Otobüslerde konfor ön planda tutuluyor. Araç içerisinde son model yangin ikaz söndürme sistemi, ergonomik yapiya sahip nano teknoloji bakteri önleyici koltuk, bebek, hamile, yaslilar için özel olarak dizayn edilmis fosfor özellikli görsellere sahip tercihli koltuklar ve elektronik yolcu bilgilendirme ekranlari bulunuyor.
Kaynak: İHA