BEÜ, SCIMAGO Inovasyon Siralamasinda 13'Üncü Siraya Yükseldi

Bitlis Eren Üniversitesi, (BEÜ) uluslararasi siralama kurulusu SCIMAGO’nun 2024 yili verilerine göre Türkiye’deki üniversiteler arasinda inovasyon alaninda 13’üncü siraya yükseldi.

BEÜ, SCIMAGO Inovasyon Siralamasinda 13'Üncü Siraya Yükseldi
SCIMAGO, dünya genelinde bilimsel arastirma kurumlarini ve üniversiteleri çesitli kriterlere göre siralayan saygin bir platform olarak taniniyor. Bu basari, üniversitenin inovasyon alaninda gösterdigi önemli ilerlemeyi gözler önüne seriyor. SCIMAGO verilerine göre, Bitlis Eren Üniversitesi dünya siralamasinda 4762., Orta Dogu’da 565., OECD ülkeleri arasinda 2132. sirada yer aldi. Türkiye’deki üniversiteler arasinda ise inovasyon alaninda 13. siraya yükselerek önemli bir basariya imza atti. Bu siralama, üniversitenin dünya genelinde her yil daha da yükselen bir ivme ile ilerledigini gösteriyor. Bitlis Eren Üniversitesi’nin SCIMAGO siralamasindaki bu yükselisi, üniversitenin bilimsel arastirma ve inovasyon konusundaki kararliliginin bir sonucu olarak degerlendiriliyor. Üniversite yönetimi, bu basarida emegi geçen herkese tesekkür ederek, inovasyon ve arastirma alanindaki çalismalarina ayni azimle devam edeceklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastas, "Üniversitemizin bu önemli basariya ulasmasinda emegi geçen herkesi tebrik ediyorum. SCIMAGO’nun dünya çapinda kabul gören siralamalarinda yükselmek, bizim için gurur verici. Arastirma ve inovasyon konularindaki çalismalarimizi daha da ileriye tasiyacak ve Bitlis Eren Üniversitesi’ni global arenada daha üst siralara çikaracagiz" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi, elde ettigi bu basari ile bölgesel ve ulusal düzeyde inovasyon ve arastirma faaliyetlerine verdigi önemi bir kez daha kanitlamis oldu. Üniversite, bu dogrultuda gelecekte de önemli projelere imza atmayi ve bilim dünyasinda adindan daha sik söz ettirmeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA