Sinava Giren Kizindan Daha Heyecanli Olan Anne Açiklamasi 'Çok Heyecanliyim Dügmelerimi Bile Yanlis Ilikledim'

Bayburt’ta Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için heyecanli bekleyis saatlerin 10.15’i göstermesiyle son buldu. Sinavin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için ögrenciler içeride ter dökerken, disarida aileler yagmurlu havaya aldiris etmeden bekleyislerini sürdürdüler. Sinava girmek için sirada bekleyen ögrencilerin son derece sakin oldugu görülürken, çocuklarina eslik eden ailelerin heyecanlari yüzlerinden okundu. Sinava giren kizindan daha çok heyecanli oldugunu belirten Yasemin Elçi isimli bir veli, "Bende çok fazla heyecan var, dügmemi bile yanlis iliklemisim buraya geldigimde fark ettim, çok heyecanliyim" dedi.

Sinava Giren Kizindan Daha Heyecanli Olan Anne Açiklamasi 'Çok Heyecanliyim Dügmelerimi Bile Yanlis Ilikledim'
Sinava kosarak yetistiler

Bayburt’ta yaklasik 4 bin kisinin basvuru yaptigi ve 165 dakika sürecek olan sinavda, aileler çok heyecanli olduklarini söyleyerek, sinav süresince sinavdaki çocuklarina, yakinlarina bol bol dua edeceklerini ifade ettiler. Kapilarin kapanmasina, sinav yerlerine alimlarin bitmesine dakikalar kala sinava girecekler kostura kostura sinav yerlerine gittiler. Disarida bekleyen veliler ise, "Kos yavrum kos, son 2 dakikan kaldi. Girersin, yetistin" diyerek kosusturan ögrencilere destek verdiler.

"Çok heyecanliyim dügmelerimi bile yanlis ilikledim"

Kizi Yaren Elçi’yi sinava getiren ve heyecandan kiyafetinin dügmesini yanlis ilikleyen Yasemin Elçi isimli anne "Heyecan var mi?" sorusuna, "Bende çok fazla heyecan var. Hatta dügmemi bile yanlis iliklemisim, buraya geldigimde fark ettim. Çok heyecanliyim. Allah bütün evlatlarimizin yollarini açik etsin, bahtlari açik olsun. Hepsi sinavdan güzel sonuçlar alsin, hayirli yerlere gelsinler" diyerek cevap verdi. Kizi Yaren Elçi ise sifir heyecanla sinava girecegini söyleyerek, "Bende hiç heyecan yok, rahatim. Yapacagiz, çikacagiz yapacak bir sey yok" dedi.

"Sabah kahvalti hazirladik ama heyecandan hiçbir sey yiyemedik"

Kizi Nida Tüver’i sinava esiyle birlikte getiren Tülin Tüver isimli anne, bol bol dua ettigini belirterek, heyecandan kahvalti yapamadiklarini söyledi.

"Biz de çok heyecanliyiz, Allah sonumuzu hayir etsin" diyerek konusan Tüver, "Sabah çok erken kalktik, kahvalti hazirladik ama hiçbir sey yiyemedik. Kuran’imizi okuduk, duamizi yaptik, kizimizi uyandirdik, giyim kusam derken kostur kostur sinava geldik. Allah’im herkesin çocuguna hayirlisini nasip etsin. Biz de çok heyecanliyiz, rabbim sonunu hayir etsin" ifadelerini kullandi.

"Heyecan yok, basarili geçecek diye ümit ediyoruz"

Sinava heyecan yapmadan, sakin bir sekilde gireceklerini dile getiren Muhammet Yigit Korkusuz ve Sahin Altun isimli arkadaslar sinava giren herkese basarilar dilediler. Hedeflerinin Konservatuvar ve Hukuk Fakültesi oldugunu söyleyen arkadaslardan Muhammet Yigit Korkusuz, "Heyecan yok, basarili geçecek diye ümit ediyoruz. Insallah hedeflerimize ulasacagiz, istedigimiz olur. Ben Müzik Ögretmenligi istiyorum, konservatuar düsünüyorum. Müzik Ögretmenligi sinavlarina girecegim, ayrica bando astsubayligi da düsünüyorum. Onun için TYT sinavinda belirli bir baraji geçmem gerekiyor, onu da geçersek hayallerime ulasacagim" diyerek konustu.

Kaynak: İHA