Lapseki Belediyesi Meclisi'nde 'O Kim?' Tartismasi

Çanakkale’nin Lapseki Belediyesi Haziran ayi Meclis Toplantisinda ‘Candaroglu kim?" tartismasi yasandi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hakan Genç, Belediye Baskani Atilla Öztürk’e ’Candaroglu’nun kim oldugunu’ sordu. Bu sirada Erdem Candaroglu kapiyi vurarak, meclis toplantisina girdi. ‘Benim Candaroglu, ne oldu” dedi. Genç ise, ‘senin görevin ne’ diyerek karsilik verdi. Meclis üyeleri arayarak girerek, Erdem Candaroglu’nu disari çikardi. Tartisma büyümeden son buldu.

Lapseki Belediyesi Meclisi'nde 'O Kim?' Tartismasi
Çanakkale’nin Lapseki ilçe Belediyesi Haziran ayi Meclis Toplantisi dün gerçeklestirildi.

Toplanti bitime yakin ‘Candaroglu’ kim tartismasi çikti. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hakan Genç, ilçede son dönemde bütün vatandaslarin konustugu Erdem Candaroglu‘nun kim oldugunu, Belediye Baskani’nin yaninda hangi sifatla durdugunu, ne vasifla geldigini, her seyin altindan Candaroglu çiktigini, kahvede insanlarin randevu alacagiz Candaroglu karsiliyor, Candaroglu içeri almiyor dedigini, kim bu Candaroglu’nun diyerek Baskan’dan açiklamasini istedi. Bu sirada kapiyi vurarak içeri giren Erdem Candaroglu, AK Partili Meclis Üyesi Hakan Genç’e, ‘benim Candaroglu’ dedi.

Diger meclis üyelerinin Erdem Candaroglu‘nu disari çikarmasiyla tartisma büyümeden son buldu.

Yasanan olayin ardindan Ihlas Haber Ajansi’na açiklamada bulunan AK Partili Lapseki Belediye Meclis Üyesi Hakan Genç, “Belediye Meclis toplantisi bitmeye yakin kendim de esnaf oldugum için isyerimin yanindaki kahvehaneyi ziyaret ettim. Bu herkesin konustugu bir konu. Vatandaslar, ne zaman Baskan’dan randevu almak istesek Erdem Candaroglu telefonu açiyor. "Ya randevu veriyor yada sonraki zamanlara aktariyor" diyor. Sabah isyerime vatandaslar geldiler. Kiyi kenar çizgisiyle ilgili bir problem vardi. Her zaman Baskanin yaninda, her seye müdahale ediyor. Bende ne vasifta oldugunu sordum. Görevi nedir, ne amaçla devamli sizin her seyinize o bakiyor diye. Disaridan büyük bir öfke ile kapiya yumruk atarak girdi, "Erdem Candaroglu benim" dedi.

Ondan sonra arkadaslar onu disari çikardi. Bu bir meclis toplantisi, meclis Lapseki’nin namusudur. Böyle seylerin olmamasi lazim. Baskan ise sessiz kaldi. Bir sey diyemedi. "Arkadasim" dedi ama yani hiçbir vasfi yok. Hiçbir vasfi olmayan adamin orada gezmesi dogru degil. Ilk defa mecliste böyle hiç tasvip etmedigim olaylar oldu. Yakistiramadim” dedi.

AK Partili Lapseki Belediye Meclis Üyesi Hakan Genç, Erdem Candaroglu ile Belediye Meclis toplantisinda yasadigi tartisma sonrasi konuyu yargiya tasiyacagini söyledi.



Tartismanin ardindan AK Partililer dün Lapseki Belediyesi önünde bir basin açiklamasi düzenleyerek, meclis toplantisina vurarak içeri giren Erdem Candaroglu‘na ve bu olaya tepkisiz kalan Iyi Partili Belediye Baskani Atilla Öztürk’e tepki gösterdi. AK Parti Lapseki ilçe Baskani Hasan Engin’in de hazir bulundugu basin açiklamasinda AK Parti Lapseki Belediye Meclisi Grup Baskanvekili Filiz Özer Teoman yaptigi açiklamada bu davranisin takdirini Lapseki halkina biraktiklarini belirterek, “Bildiginiz üzere seçim biteli 2 ay oldu. Milletimizin takdiri bas göz üstüne. Lapseki’mizin vermis oldugu bu karari saygiyla karsiliyoruz. Bizler de verilen görevler çerçevesinde geçtigimiz 2 aylik zaman zarfi içerisinde vatandaslarimizdan gelen talepleri ve tepkileri belediye meclisinde aktarmaya devam ediyoruz. 7 Haziran 2024 tarihinde Belediye meclisinde halka açik ve canli yayinlarla seyir eden meclis toplantisinda öncelikle toplumsal degerleri hiçe sayarak, siyasi nezaketinde içerisinde yer almayan bir sekilde toplantinin nizami bozulmustur. Bu hareketle Lapseki Belediye meclisi itibar kaybina ugramistir. Ama en üzücü olan da seçimlerin gerçek tarafi olan seçmene hakaret edilmekte. Isleyis aksatilmakta ve hiçbir etik anlayisina sigmayacak tavirlar takinilmaktadir. Kurulusundan bu yana Lapseki’miz de ve belediyemizde bu tür hareketlere hiçbir belediye baskani tarafindan müsaade edilmedigini tüm Lapseki halki bilmektedir. Lapseki halki adina suursuzca yapilan bu hareketin hesabinin sorulmasi için gerekli kurum ve kuruluslara sikayetlerde bulunacagiz. Konunun da takipçisi olacagiz. Takdir Lapseki halkinindir” dedi.

Kaynak: İHA