5 Bin Liralik Ekmek Bagisi Yapma Sartiyla Uzlasmaya Varildi

Bayburt’taki bir isletmede sorumlu müdür ile isletmeye gelen müsteri arasinda hesap ödememe gerekçesiyle sözlü tartisma yasandi. Hakarete ve tehdite ugrayan isletme müdürü magdur M.S., sikayetçi oldugu S.K isimli sahisla 5 bin liralik ekmek bagisi yapmasi sartiyla uzlasmaya vardi.

5 Bin Liralik Ekmek Bagisi Yapma Sartiyla Uzlasmaya Varildi
Bayburt’ta yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren bir isletmede hesap ödememe gerekçesiyle isletme müdürü ile müsteri arasinda tartisma yasandi. Isletmeden para ödemeden ayrilan müsteri S.K, daha sonra isletmenin müdürü M.S’yi telefonla arayarak hakaretlerde bulundu, tehdit etti. Sözlü tartismanin tehdite varmasi üzerine M.S, can güvenliginin olmamasi nedeniyle S.K’dan sikayetçi oldu. M.S’nin sikayeti üzerine S.K hakkinda ’Hakaret, Tehdit’ suçundan sorusturma baslatildi.

Baslatilan sorusturmada çalisma yürüten Bayburt Cumhuriyet Bassavciligi, suçun uzlastirma kapsamina girdigi degerlendirmesinde bulunarak, dosyayi Uzlastirma Bürosuna gönderdi. Devreye giren Uzlastirma Bürosunda görevli uzlastirmaci, müsteki M.S ile bir araya gelerek uzlasma sartlarini görüstü. Magdur M.S, firina bagista bulunarak, ihtiyaç sahibi kisilere ekmek dagitilmasi sartiyla S.K ile uzlasmaya varacagini bildirdi.

Süpheli tarafla da görüsen uzlastirmaci, magdurun talebini süpheli S’K’ya ilettiler. Tarafla anlasmaya varmak istedigini söyleyen S.K uzlasma sartini kabul ederek, Demirözü ilçesinde bulunan iki ayri firina 5 bin lira bagista bulunarak, ekmeklerin ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasini sagladi.

Ilçedeki firin sahiplerinin hesabina yatirilan 5 bin lira ile firinci esnafi yaklasik 600 ekmegi ihtiyaç sahiplerinin kapisina kadar götürerek, ekmekleri dagittilar.

Bayburt Uzlastirma Bürosu ekiplerinin titiz çalismalari sonucunda uzlasma saglanan dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavusturulmus olurken, S.K bagista bulunarak ceza almaktan kurtuldu.
Kaynak: İHA