115 Kursta Hazirlanan Binlerce El Emegi Eserler Begeni Topladi
Denizli’de düzenlenen 115 ayri kursta hazirlanan ve Hayat Boyu Ögrenme Haftasinda görücüye çikartilan el emegi göz nuru binlerce eser büyük begeni topladi.

Denizli Milli Egitim Müdürlügü ve Merkezefendi Halk Egitimi Merkezi, Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri kapsaminda Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yilsonu sergisini açti. Sergide, usta ögreticiler ve kursiyerlerin yil boyunca emek vererek hazirladiklari el emegi göz nuru eserler sergilendi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan ve protokol üyeleri, kursiyerleri sergi açilisinda yalniz birakmadi.
Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri, egitim ve ögretim alaninda sürekli gelisimi tesvik eden ve bireylerin yasam boyu ögrenmelerini destekleyen önemli bir platform olarak kabul ediliyor. Denizli’deki bu etkinlikler, kültür ve sanatin yayginlastirilmasi ve toplumun her kesiminin egitim olanaklarina erisimini saglamak adina önemli bir adim olarak degerlendiriliyor. Serginin, sehrin kültürel ve sanatsal çesitliligine katki saglamasi bekleniyor.
Sergiye iliskin açiklamalarda bulunan Merkezefendi Halk Egitimi Müdürü Harun Maden, 200 masada 115 ayri kursta yil boyunca hazirlanan binlerce eserinin sergilendigini ifade ederek, tüm Denizlileri sergiye davet etti.
Eserleri ortaya çikartan kursiyer ve egitmenlerini tebrik eden Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, “Egitim ögretim yilinin sonuna yaklastigimiz bugünlerde, Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü olarak Halk Egitim Merkezlerimizde kendini yetistiren kursiyerlerimizin ve usta ögreticilerimizin emeklerini sizlerle bulusturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kursiyerlerimiz ögrenmenin yasi ve ögrenmenin zamanini ortadan kaldirdilar. Ögrenerek hayati yakalamak isteyen herkes için kapilarimiz sonuna kadar açik. 2023 yilinda Denizli’deki 19 halk egitimi merkezimizde açtigimiz 15 bine yakin kursumuzda 274 bin vatandasimiza ulastik. Denizli’ye yakisir bir sekilde egitimlerimizi sürdürüyor ve bu hedef dogrultusunda canla basla çalismaya, yetenekli, istekli halkimiza ulasmaya devam ediyoruz” dedi.
Ögrenmenin yasini olmadigina dikkat çeken Büyüksehir Belediye Baskani Çavusoglu da, “Bu tür kurslarimiz vasitasiyla 7’den 70’e herkesi artik hayata küsmek yerine, hayata tekrar, yeni bastan baglanmaya davet ediyoruz. Yeni bir seyler ögrenmek ve kendisini gelistirmek isteyen tüm dostlarimiz ile gerek halk egitimin gerekse Büyüksehir Belediyemizin bünyesindeki kurslarimizda birlikte olmaktan da ayrica mutlu olacagimizi belirtmek istiyorum. Artik Denizli’nin tamaminin hep birlikte kucaklasabildigi, ‘ben degil, biz’ diyebilecek bir yürege sahip olunan, hep beraber kurtulusun ancak hepimizi mutluluga götürecegine olan inancimla hepinizi saygiyla selamliyorum” diye konustu.
Kurslari hem egitim hem de aile bütçesine katki bakimindan önem tasidigina isaret eden Vali Coskun ise söyle konustu:
“Bugün 19 ilçemizdeki Halk Egitim Merkezlerinde yil boyunca kursiyerlerimiz tarafindan üretilen ürünler ve sanat eserleri sergisini gerçeklestiriyoruz. Geçen yil ilimizdeki kurslara 274 bin kursiyerimiz devam etti. Kurslarimizda 7’den 70’e her yasta kurs yerimiz bu programda yer alabiliyor. Kursiyerlerimiz hem kendilerini gelistiriyorlar hem aile bütçelerine katkida bulunuyorlar hem de zaman zaman meslek ediliyorlar. Bu anlamda insallah bundan sonraki süreçte de çalismalarimiz devam edecek. Ben sergimizin hayirli olmasini temenni ediyorum, bütün kursiyerlerimize emekleri için kutluyorum”
