Piknikçiler Yiyip Içip, Geride Çöp Yiginlari Birakip Gitti

Batman’da 9 günlük Kurban Bayrami tatili dolayisiyla mesire alanlarini dolduran piknikçiler, dogal alanlarda yiyip, içtikten sonra çöplerini dogaya birakip gitti.

Piknikçiler Yiyip Içip, Geride Çöp Yiginlari Birakip Gitti
Kurban Bayrami tatili boyunca sicaklardan bunalan vatandaslar, mesire alanlarina akin etti. Piknik yapan bazi vatandaslar, çöplerini toplamadan rastgele yesil alanlarda birakti. Ortaya çikan manzara, görüntü kirliligi olusturdu. Rastgele çevreye birakilan çöpler, Sason’da bulunan doga harikasi tarihi Sevek mesire alanini adeta çöplüge çevirdi.

Tarihi Sevek mesire alaninda isletmecilik yapan vatandaslardan Zeki Avci, “Ben burada isletmeciyim. Buranin isletme hakki bendedir. Bu 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde ilden ve il disindan bir çok vatandas buraya gelerek ailesiyle birlikte piknik yapti. Dere boyu oturan aileler, gelisi güzel çöplerini dagitip durdu. Bizim buraya gelen vatandaslardan ricamiz piknik yaptiktan sonra çöplerini bir posete koyup bir çöp kutusuna atsinlar. Burada temizlik personelleri var ama yetistiremiyor. Bazi aileler gelisi güzel çöplerini suya atiyor. Çevreye dagitiyor. Bu durum hem çevreye zararli, hemde onlardan sonra gelecek olan aileler için kötü bir manzara olusturuyor. Bizim piknikçilerden ricamiz çöplerini toplayip çevreye duyarli olmalaridir” dedi.

Kaynak: İHA