Giresun'un Pamukkale'sini 9 Günde 30 Bin Kisi Ziyaret Etti

Giresun’un Dereli ilçesinde, turkuaz renkli göletler ve beyaz taslardan olusan Göksu travertenleri Kurban Bayrami boyunca en çok ziyaret edilen yerler arasinda yer aldi.

Giresun'un Pamukkale'sini 9 Günde 30 Bin Kisi Ziyaret Etti
Ilçeye bagli Pinarlar köyünde bulunan Göksu travertenlerinde, Giresun Valiligi Il Özel Idaresince 2020’de baslatilan proje kapsaminda, teras seklinde büyüklü küçüklü çok sayida gölet olusturuldu. 2021 yilinda ziyarete açilan travertenler çevresinde otopark, yol çalismasi, yöresel ürün pazari ve aydinlatma çalismalari da yapilarak Giresun turizminin en önemli destinasyon alanlarindan biri haline geldi.

Il Özel Idaresi yetkililerinden alinan bilgiye göre, Göksu travertenleri yogun ilgi görüyor. Kurban Bayrami süresince travertenleri yaklasik 30 bin kisi ziyaret etti. Geçen yil Haziran-Ekim 2023’te 100 bin kisinin ziyaret ettigi travertenleri bu yilin ayni döneminde ise 300 bine yakin kisinin ziyaret etmesi bekleniyor.

"Pamukkale için Denizli’ye gitmeye gerek yok"

Samsun’dan ailesi ile bölgeye gezmeye gelen Melih Akgül, ilk defa ziyaret ettigi travertenlere hayran oldugunu belirterek, "Pamukkale’yi görmek için Denizli’ye gitmeye gerek yok. Biz aile olarak Pamukkale’ye de gittik ama bu kadar eglenmemistik. Burasi çok daha ilgi çekici, doga ile iç içe bir yer. Her haliyle Pamukkale’yi aratmayacak bir yer. Sadece gördüm ki buraya suya girmek için hazirlikli gelmek lazimmis onu ögrendim. Herkese de burayi görmelerini tavsiye ederim" dedi.

Travertenlere daha önce de gelen vatandaslar ise her geldiklerinde daha da güzellesen, tekrar geldiklerine pisman olmayacaklari güzelliklerin eklendigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA