Çanakkale'de Orman Yanginina 9 Uçak Ve 5 Helikopterle Müdahale Ediliyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde orman yanginina 9 uçak, 5 helikopter ve 250’ye yakin personelle müdahale ediliyor. Yangina iliskin Çanakkale Valiliginden yapilan açiklamada, Kumköy köyüne yakin köylerde yasayan vatandaslarin teyakkuzda olmalari istendi.

Çanakkale'de Orman Yanginina 9 Uçak Ve 5 Helikopterle Müdahale Ediliyor
Eceabat ilçesine bagli Kumköy köyü yakinlarinda ormanlik alanda yangin basladi.

Yangina orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlügüne bagli ekipler, yangina havadan ve karadan yangina müdahaleye basladi.

Orman yanginina 9 uçak, 5 helikopter, 36 arazöz ve is makinesi ile 250’ye yakin personelle müdahale ediliyor.

Yangina iliskin Çanakkale Valiligi’nden yapilan açiklamada, "Ilimiz Eceabat ilçesi Kumköy civarinda çikan orman yanginini söndürme çalismalarina havadan ve karadan devam edilmektedir. Kumköy köyüne yakin civardaki köylerde yasayan vatandaslarimizin teyakkuzda olmalari önemle rica olunur" ifadeleri kullanildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada ise "12.06.2024 tarihinde saat 13:27’de Çanakkale 112 AÇM’den bildirilen Eceabat Kumköy Köyü civarinda orman alanindan duman yükseldigi ihbari üzerine ekiplerimiz derhal yangin mahalline sevk edilmistir. Ilk müdahale saat 13:35’te yer ekiplerimizce yapilmistir.Yanginin rüzgarin etkisi ile hizla yayilma egilimi göstermesi nedeniyle yer ekiplerimize destek amaci ile derhal Dardanos ve civar bölgelerde konuslu yangin söndürme ve yönetim helikopterleri ve Çanakkale, Edremit ve Milas havalimaninda konuslu uçaklarimiz yangin mahalline hareket ettirilmistir. Yangini kontrol altina alma ve söndürme çalismalarimiz ekiplerimizin yogun ve koordineli müdahalesi ile devam etmektedir" denildi.
Kaynak: İHA