Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Ile SPK Arasinda Protokol Imzalandi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) arasinda Finansal Okuryazarligin Yayginlastirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü imzalandi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile SPK arasinda Finansal Okuryazarligin Yayginlastirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü imzalandi. Bakanlik ile Sermaye Piyasasi Kurulu arasinda “Finansal Okuryazarligin Yayginlastirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü” bakanlik adina Bakan Yardimcisi Leman Yenigün ve Sermaye Piyasasi Kurulu adina Kurul Baskani Ibrahim Ömer Gönül tarafindan imzalandi.

Üç yil süre ile yürürlükte kalmasi planlanan Is Birligi Protokolü ile finansal okuryazarlik konusunda toplumsal farkindaligin artirilmasi ve finansal okuryazarligin yayginlastirilmasina yönelik egitim faaliyetleriyle Bakanlik hizmet gruplarinin finansal okuryazarlik konusunda bilgi ve becerilerinin gelisimi desteklenecek.

Bu is birligi ile Türkiye’nin finansal okuryazarlik düzeyinin gelisimine katki sunulmasi, finansal okuryazarlik egitimleri ile Bakanlik hizmet gruplarina gelisim firsatlari saglanmasi ve yasam kalitelerinin artirilmasi hedefleniyor.

Protokol imzalandiktan sonraki 3 ay içerisinde olusturulacak çalisma takvimi çerçevesinde bir yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Il Müdürlükleri için egitici egitimler planlanacak, diger yandan hizmet gruplarina yönelik egitimler gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA