Bu Ilçede Dar Gelirli Ailelerin Dügünleri Belediyeden

Samsun’un Ilkadim Belediyesi, en düsük emekli maasi alan aileler ile evine tek maas giren ailelerin çocuklarinin dügün salonu, pasta, gelinlik, damatlik ve ikram masraflarini karsilama karari aldi.

Bu Ilçede Dar Gelirli Ailelerin Dügünleri Belediyeden
Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, göreve basladiktan sonraki ilk projesini hayata geçirdi. Baskan Kurnaz’in seçim vaadi olarak söz verdigi proje çerçevesinde dar gelirli ailelerin çocuklarinin dügün salonu ve dügün masraflari belediye tarafindan karsilanacak. Konuyla ilgili meclise getirilen madde, oy birligi ile hayata geçirildi.

Alinan karar neticesinde, en düsük emekli maasi alan aileler ile evlerine tek maas giren aileler ve belediye ile kaymakamliktan sosyal yardim alan ailelerin evlatlari müracaat etmeleri halinde imkanlardan yararlanacak. Dar gelirli aileler için Ilkadim Belediyesine ait Yesilkent Dügün Salonu ve Gazi Sosyal Tesisleri’ndeki bir dügün salonu tahsis edilirken, evlenen çiftler için gerekli olan gelinlik, damatlik, pasta ve ikram gibi gider masraflari da belediye tarafindan karsilanacak.

“Ilk projemiz, dar gelirli ailelerin dügünlerini karsilamak”

Göreve basladiktan sonra ilk is olarak söz verdikleri projeleri hayata geçirmeye basladiklarini ifade eden Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, “Zaman hizli geçiyor. Seçimden bu yana 1 ayi askin süre oldu. Biz de bu süreçte çalisiyoruz. Kampanya döneminde vatandaslarimiza vaat ettigimiz projelerle ilgili çalismaya basladik. Ilk projemizi de meclisimizden geçirdik. Nedir bu projemiz? Dar gelirli ailelerimizin çocuklarina ve en alt seviyede maas alan emeklilerimizin çocuklarina ücretsiz dügün salonu. ‘Çocuklarinizi evlendirecegiz, hiçbir masrafiniz olmayacak’ demistik. Bahsettigimiz gelir düzeyinde olan hemsehrilerimizin çocuklarina 2 dügün salonumuzu tahsis ettik. Meclisten de kararini geçirdik. Bundan sonra bize müracaat eden ve bu gerekli sartlara uyan vatandaslarimiza gelinligiyle, damatligiyla, salonuyla, içindeki ikramiyla bir paket halinde ihtiyaçlarini karsilayarak dügünlerini yapacagiz” dedi.



“2 dügün salonunu dar gelirli ailelere tahsis ettik”

Dar gelirli ailelerin dügün salonu ve diger masraflarini karsilayacaklarini dile getiren Baskan Ihsan Kurnaz, “Bu bizim ilk projemizdi, bunu hayata geçiriyoruz. En düsük, en düsük emekli maasi alan yani 10 bin TL civarinda emekli maasi alan ve evinde tek maasi olan ailelerin çocuklari bu projemizden yararlanabilecek. Yine bizim sosyal yardimlardan istifade eden dar gelirli aile dedigimiz bunlarin kriterleri belli hem bizde hem kaymakamliklarda bu ailelerimizin çocuklaridir, bundan istifade edecekler. Bize müracaat etmeleri halinde biz onlarin hizli bir sekilde arastirmalarini yaparak bu çocuklarimizin dügün salon rezervasyonlarini verecegiz. Yesilkent Dügün Salonumuzu ve Gazi Sosyal Tesislerimizdeki üst salonu bu projemiz için yeni evlenecek çiftlere tahsis ettik. Mecliste de bunlarin kararini aldik. Bunlari basvuran dar gelirli hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Vatandaslarimiz bize özel kalemimize müracaat edecekler. Özel kalemimiz ilgili birimlere yönlendirerek çok hizli bir sekilde bunlarin arastirmalarini yapacaklar. Sonuçlandirdiktan sonra da hemserilerimize randevularini verecegiz. Kendi isteklerine göre dügün tarihlerine göre bu dügünlerimizi yapacagiz” diye konustu.



“Tüm kararlari oy birligi almayi temenni ediyorum”

Mecliste çogunluklarinin olmasina ragmen kararlari tüm meclis üyelerinin oy birligi karari ile almayi temenni ettigini vurgulayan Baskan Kurnaz, “Biz yaklasik 35 proje açikladik. Bunlari hizli bir sekilde yapacagiz ama önce bütçemizi, ilçemizin, belediyemizin yapisini bir gözden geçiriyoruz, yeniden planliyoruz. Insallah bu planlamalar bittikten sonra diger projelerimizi de art arda insallah vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Biz Cumhur Ittifaki olarak mecliste çogunluktayiz. Ama ben sadece Cumhur Ittifaki olarak bakmiyorum. Meclisimizi olusturan hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin grubundaki meclis üyelerimizin hem IYI Parti grubundaki meclis üyelerimizin bize katki vereceklerini biliyorum. Zaten geçen hafta yaptigimiz mecliste aldigimiz kararlari oy birligiyle aldik. Yani hem Cumhuriyet Halk Partisi hem IYI Parti gruplarinin destegiyle aldik. Ben kendilerine tesekkür ediyorum. Insallah önümüzdeki dönemde de halkimizin yararina olacak zaten projelerimiz agirlikli olarak sosyal projeler, insallah muhalefette bulunan arkadaslarimizin, meclisimizde bulunan bütün gruplarin destegiyle geçen hafta oldugu gibi oy birligiyle kararlar aliriz diye temenni ediyorum” seklinde konustu.



"Vatandaslarimizin güvenini bosa çikarmayacagiz"

Kurnaz ayrica Ilkadimlilarin güvenini bosa çikartmamak için gece geç saatlere kadar mesai yaptiklarinin altini çizerek, sunlari söyledi:

“Ilkadimli hemsehrilerim bize güvendiler. Biz onlarin güvenini bosa çikarmayacagiz. Çok çalisacagiz. Temiz bir Ilkadim, bugüne kadar aksayan hizmetleri tamamlayan bir Ilkadim olarak yanlarinda olacagiz diyorum.”
Kaynak: İHA