Kastamonu'da Üniversite Ögrencileri Filistin Için Yürüdü, 'Katil Israil' Slogani Atti

Kastamonu Üniversitesi’nde ögrenim gören ögrenciler ile akademisyenler birçok ülkedeki üniversitelerde Filistin için yapilan protestolara destek vermek amaciyla yürüyüs yapti.

Kastamonu'da Üniversite Ögrencileri Filistin Için Yürüdü, 'Katil Israil' Slogani Atti
Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nin çesitli üniversitelerinde Filistin için yapilan protestolara destek vermek amaciyla Kastamonu Üniversitesindeyürüyüs gerçeklestirildi.

Ilahiyat Fakültesi önünden baslayan yürüyüste ögrenciler ile akademisyenle tekbir getirerek “katil Israil” slogani atti. Ögrenciler ellerindei “su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “dünyanin gözü önünde binlerce çocuk öldürüldü”, yazili pankartlarla Orman Fakültesi yaninda bulunan yerleskeye kadar yürüdü.

Burada grup adina açiklama yapan Ilahiyat Fakültesi ögrencisi Taha Kanbolat, “Israil’in bu soykirimi durdurulmaz, cezalandirilmaz ve dünya, kendini tüm insanlarin üstünde konumlandiran bu sapkin zihniyetin hakimiyetine birakilirsa artik her türlü katliam, soykirim, zulüm, sürgün ve hukuksuzluk, insanligi büyük felaketlere götürecektir. Kastamonu Üniversitesi Ögretim elamanlari, ögrencileri ve mensuplari olarak zulme karsi sesini yükselten tüm insanligi selamlarken, zalim, katil ve soykirimci sifatlarini sonuna kadar hak eden Israil’i ve destekçilerini lanetliyoruz. Dünyamiz gelecek nesillere, Islam’in öngördügü ’tüm varliklara derin merhamet’ parolasiyla aktarilacaksa, her seyden önce, insanligin tüm ödevlerinin en acili olarak isgalci ve soykirimci Israil durdurulmali ve böyle bir katliama tekrar cüret edemeyecek sekilde cezalandirilmalidir. Filistin, Islam dünyasinin gözbebeklerinden biri olan Kudüs’ün adina yakisir duruma yeniden gelmeli, emniyet, selamet ve merhamet yurdu olmalidir” dedi.

Yürüyüse Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Atalan ile çok sayida akademisyen ve ögrenciler katildi.

Yürüyüs sonunda Filistinliler için dua edildi.
Kaynak: İHA