Nemrut'ta Mayis'ta Bile Kar Kalinligi 5 Metreyi Buluyor

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dagi yolunda Mayis ayina ragmen hala 5 metreyi bulan kar tünelleri bulunuyor.

Zirvesinde dünyanin ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nün yer aldigi Nemrut Kalderasi kentin önemli turizm destinasyonlarinin basinda geliyor. Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin akin ettigi kaldera bu yilda yogun kar yagisi aldi. Geçtigimiz günlerde Tatvan Kaymakamligi tarafindan zirveye kadar olan karla kapli yolu açilan Nemrut’ta Mayis ayina girilmesine ragmen halan yer yer 5 metreyi bulan kar tünelleri bulunuyor. 2 bin 250 rakim yüksekte bulunan mükemmeliyet ödüllü krater gölünü görmek isteyen birçok ziyaretçi kalderaya akin ederken, kar tünellerinin içinde geçerek zirveye ulasiyor. Yolu kardan tünelleri andiran kaldera yolu yilin büyük bölümü kapali kalirken, zirveden kaldera içine kadar olan kismin ise kisa süre sonra açilmasi planlaniyor. Araçlariyla zirveye kadar çikan vatandaslar gördükleri kar manzaralari karsisinda hayretlerini gizleyemezken, zirvede gördükleri manzaraya ise adeta hayran kaliyor. Yazi ayri kisi ayri güzel olan kaldera dogal güzelligi ile ziyaretçilerin yani sira uzaydaki astronotlarin bile dikkatini çekmisti.

Kalderayi görmek için zirveye çikan ziyaretçilerden Enes Akar, 5 metreyi bulan kar tünelleri arasinda zirveye ulasmanin ayri bir keyif oldugunu ifade etti.

Mayis ayina ragmen hala kaldera zirvesinde metrelerce kar bulundugunu anlatan Akar, herkesi kalderayi ziyaret etmeye davet etti.
Kaynak: İHA