5 Ilde Jandarmanin 'Kuyu-2' Operasyonlarinda 3 Suç Örgütü Çökertildi, 45 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Aydin, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde düzenlenen "Kuyu-2" operasyonlari ile Aydin’da Hakan Gürel’in, Erzurum’da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay’in, Karaman’da Ibrahim Öztürk’ün elebasiligini yaptigi 3 ayri organize suç örgütü çökertildi ve elebaslarinin da aralarinda bulundugu 45 süphelinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin paylastigi bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanligi KOM Daire Baskanligi koordinesinde; Aydin, Erzurum, Mus, Karaman ve Konya’da "Kuyu-2" operasyonlari düzenlendi.

Operasyonlar sonucu Aydin’da Hakan Gürel’in, Erzurum’da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay’in, Karaman’da Ibrahim Öztürk’ün elebasiligini yaptigi 3 ayri organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaslarinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 45 süpheli yakalandi.

Aydin Il Jandarma Komutanliginca yapilan çalismalar sonucu; Aydin’in Söke, Kusadasi, Didim ve Efeler ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda; nitelikli dolandiricilik, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarini isledigi tespit edilen 21 süpheli yakalandi. Organize suç örgütü üyesi süphelilerin; online satis platformlarinda kurye olarak faaliyet gösterdikleri, akaryakit istasyonlarindan yakit alinmis gibi göstererek, sahte faturalar ve fisler karsiliginda devleti yüksek meblaglarda zarara ugrattiklari tespit edildi.

Erzurum ve Mus’ta düzenlenen operasyonlarda ise "Uyusturucu Madde Imal ve Ticareti" suçunu örgütlü olarak isledikleri tespit edilen 17 süpheli yakalandi. Organize suç örgütü üyesi süphelilerin; Erzurum ve Mus’tan temin ettikleri uyusturucu ve uyarici maddeleri piyasaya sürerek, satisini yaptiklari tespit edildi.

Karaman ve Konya’da düzenlenen operasyonlarda "Tefecilik" suçunu örgütlü olarak isledikleri tespit edilen 7 süpheli yakalandi. Organize suç örgütü üyesi süphelilerin; Yüksek faiz karsiliginda ekonomik durumu kötü olan vatandaslara borç para vererek, karsiliginda senet imzalattiklari, magdurlarin borcunu ödemelerine ragmen imzalatilan borç senetlerini magdurlara iade etmedikleri ve darp, cebir ve silahli tehditle borcu tekrar tahsil etmeye çalistiklari, magdurlara, iade etmedikleri senetleri ileri sürerek teminat olarak aldiklari tasinir ve tasinmaz mal varliklarini icra yoluyla veya zor kullanip, örgüt üyeleri üzerine devir islemlerini yaparak haksiz kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda; tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyusturucu madde, suçta kullanildigi tespit edilen çok sayida; sahte fatura, fis, senet ve tapu ile çok sayida dijital materyal ele geçirildi.
Kaynak: İHA