Batman'da Bu Yil Ikincisi Düzenlenen Tenis Turnuvasi Basladi

Batman’da özel sektör tarafindan düzenlenen Soft Cup Tenis Turnuvasi bu yil ikincisini düzenledi.

Batman'da Bu Yil Ikincisi Düzenlenen Tenis Turnuvasi Basladi
Batman’da özel sektör girisimiyle tenis tutkunlari için bir hafta sürecek tenis turnuvasinin ikincisi basladi.

Turnuvaya 7 Bölgeden olmak üzere toplamda 361 sporcu katildi.

Farkli yas ve mesleklerden birçok tenisseverin katildigi turnuvaya yogun ilgi gösteriliyor.

Merve Ayhan: “Bu yilki sporcu sayisi iki veya üç katina çikti”

Batman’da düzenlenen her türlü sosyal aktiviteyi destekleyeceklerini aktaran eczaci Merve Ayhan, “Batman sehrimiz de tenis turnuvasi yapilmasi oldukça heyecanli buluyorum. Gecen sene ilk yapilmisti. Bu yil ikincisi Soft Cup tenis turnuvasi yapilmakta ve heyecanla maçlara katilmayi bekliyoruz hem de izlemeyi bekliyoruz. Bir kadin olarak sosyal etkinliklerin Batman’da artmasi bu firsati yakalaya bilmek benim adima oldukça heyecan verici. Gecen yil yapilan tenis turnuvasinda öncelikle çevre ilerden de katilim olmustu. Bu yilki katilimda iki veya üç katina çikti. Maçlar baslamadan önce oyuncular sahaya geldi herkes heyecanla maçlarini bekliyor. Ben bir sporcu olarak, saglikçi olarak ve bir kadin olarak bunu destekliyorum” dedi.



Cemal Kaya: “Ikinci turnuvamizda 361 sporcu kaydimiz oldu”

Batman’da bu yil ikincisini düzenleyen sponsor Cemal Kaya, “Bu yil ikincisini düzenlemis oldugumuz Soft Cup iki adlandirdigimiz tenis turnuvamiza basladik. Yogun bir talep ile karsilastik gecen sene Soft Cup biri yaptigimizda 155 katilimciyla bitirmistik. Turnuvamiz 6 gün sürmüstü çok eglenceli çok kiran kirana mücadele eden maçlar olmustu. Ikinci turnuvamizda 361 sporcu kaydimiz oldu. Rekor bir sayiya ulastik Türkiye’de sayili özel turnuvalardan birine dönüstü. Sadece Batman degil 7 ilden katilimcilarimiz var farkli bölgelerden sporcularimiz var. Raketleri çok güçlü sporcularimiz bu yil yarisacak tenis turnuvamiz onlarla daha senlendi. Türkiye Petrolleri Anonim ortaklarina ait 6 tenis kortunda 500 ila 600 seyirci kitlesine maçlar oynaniyor. Ayni anda 6 maç tam donanimli düzenli bir sekilde oynaniyor. Aileler burada maçlari izlerken kahvelerini içerken maçlari keyifle izliyorlar. Turnuvamiz 7 gün boyunca sürecek 7’ci gün final maçlari olacaktir. Final sonunda ödül törenimiz olacaktir. Ödüler ile birlikte turnuvamiz sona erecektir. A kategori B kategori seklinde gençler, yildizlar, çocuklar ve minikler olmak üzere kategorilerimiz mevcuttur. Erkek katilimcilarimiza yüzdelik olarak vurgularsak yüzde 25 daha fazla ama yüze yakin kadin katilimcimiz bulunmaktadir yetiskin kategorisinde buda ciddi bir rakam bu bölgede böyle bir etkinlikte yer almasi bizi mutlu etti. Umarim Soft Cup yilarca devam eder bu etkinlik festivale dönüsür ve ulusal belki de uluslararasi sekil olmasi için elimizden gelen gayreti göstermeye haziriz” diye konustu.

Batman’da ilk kez tenis turnuvasina katilan Doktor Nilay Günes, “Daha önceki tenis turnuvasina katilmadim ama Izmir’de deneyimim olmustu. Tenis turnuvalarinda çok güzel bir atmosfer oluyor. Kenarda çok güzel muhabbet sohbet hem oyuncular egleniyor. Izmir’den sonra Batman’da denk geldim Batman’da mecbur hizmetimi yaparken bu etikligin yapilmasina çok sevindim bu organizasyona vesile olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Sporcu Rümeysa Günes ise, “Mardin’den katiliyorum gecen sene haberimiz yoktu ama bu yil geldik ve burada çok mutluyuz. Böyle etikligin olmasi biz tenisçiler olarak fazla gurur veriyor. Bu etkinligi yapan sponsorlarimiza çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Tenis turnuvasina izleyici olarak katilan sporsever Sinem Yörük “Çok keyifli ve yüksek derece heyecan var birçok kitlenin bir arada bulusma rotasi haline geldi. Dilerim bu etkinliklerin devami da olur. İçelden tenis turnuvasini izlemek için geldi. Tenis benim için özel bir yerde oynamayi çok isterdim muhtemelen hep izleyici olarak kalacagim. Bu yapilan etkinlik Batman adina büyük bir deger çünkü hem sanat adina hem de izleyici kitlesini bir ara tutabilmek o dinamigi uzun soluklu bir yere ulastira bilmek ayni zamanda tenis kültürü çok geç yayilan bir kültürdü aslinda ama bence buda bir degerdir. Yüzlerce katilimci var ve sporcu arkadaslarimiz var onlara da buradan bol sans diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA