Ordu Ve Giresun'un Ilk Hac Kafilesi Dualarla Ugurlandi

Ordu ve Giresun ilinden kutsal topraklara yola çikmak için yola çikan toplamda 342 kisilik ilk hac kafilesi, Ordu-Giresun Havaalani’ndan dualarla yolcu edildi.

Ordu Ve Giresun'un Ilk Hac Kafilesi Dualarla Ugurlandi
Diyanet Isleri Baskanligi organizesiyle Ordu ve Giresun’dan kutsal topraklara gidecek olan toplamda 342 kisilik ilk hac kafileleri, Ordu-Giresun Havaalani’nda yapilan programla dualar esliginde kutsal topraklara ugurlandi.

Ordu Il Müftüsü Dr. Ismail Çiçek, Ordu kafilesinde 150, Giresun kafilesinde ise 192 kisinin kutsal topraklara gidecegini söyledi.

Ordu kafilesindeki haci adaylarinin direkt olarak Mekke’ye gidecegini ve tavaflarini yapacagini, Giresun kafilesinin de Medine’ye ugurlanacagini ifade eden Çiçek, “Onlar da Hz. Peygamber Efendimize (sallallâhu aleyhi ve sellem) bizden selam götürecekler insallah. 40 günün sonrasinda dönmüs olacaklar. Rabbim haclarini mebrur eylesin, dualarini makbul eylesin. Vatanimiza, milletimize, dinimize, devletimize dua etsinler. Onlar gibi biz de heyecanliyiz. Insallah gitmek isteyenler de en kisa zamanda kutsal topraklara gider. Bu sene Ordu’dan 500’ü askin haci adayini ugurlayacagiz” diye konustu.

Celal Özyürek (74) isimli hac yolcusu, kutsal topraklara gitmek için 14 yil bekledigini ve çok mutlu oldugunu söyledi.

Özyürek, “Herkese tavsiye ederim, bu mutlulugu herkesin yasamasini isterim. Bu, ömürde bir sefer oluyor” ifadelerine yer verdi.

Esi ile birlikte kutsal topraklara gitmek üzere yola çiktiklarini söyleyen 70 yasindaki Ulviye Topçu, çok güzel bir duygu oldugunu, gitmek isteyen herkese nasip olmasini temenni ettigini söyledi.

Esi Selahattin Topçu ise hac vazifesini yapmak için 14 yil beklediklerini ve mutlu olduklarini belirtti.

Il Müftüsü Dr. Ismail Çiçek’in yaptigi duanin ardindan haci adaylari kutsal topraklara gitmek üzere ugurlandi.

Törene Ordu Valisi Muammer Erol, Giresun Müftüsü Selçuk Kiliçbay ile haci adaylarinin aileleri de katildi.

Kaynak: İHA