Enkaz Kentte Kayisi Hasadi Açiklamasi Tarladan 20 TL'ye Yurt Içine, 25 TL'den Yurt Disina Satiliyor
Hatay’in bereketli topraklarinda baslayan kayisi hasadiyla birlikte ürün tarladan 25 TL’ye yurt disina, 20 TL’den yurt içine satiliyor.

Tarimda önde gelen sehirlerden olan Hatay’in Antakya ilçesinde kayisi hasadi devam ediyor. Çiftçilik yapan ve 120 dekar arazide kayisi hasat eden bahçe sahibi Mustafa Sürmeli, 7 bin 500 agaçlik bahçesinde rekoltenin iyi oldugunu belirterek ürünün yurt içine 20 TL’den yurt disina 25 TL’den satildigini söyledi.
Hasattan memnun oldugunu dile getiren Mustafa Sürmeli, fiyatlarin geçen yila oranla degismedigini dile getirerek, “Rekolte gayet iyi fakat fiyatlar konusunda biraz sikayetçiyiz. Fiyatlar geçen yila göre ayni diyebiliriz. Üretim maliyetleri 2 katina çikarken fiyatlarin ayni kalmasi bizi biraz sikintiya sokuyor. Su an kayisida ihracat mali yurt disina 25 TL’den gidiyor. Iç piyasada ise 15 TL ile 20 TL arasindadir. Hasat da rekolte olarak gayet iyi. Çesit özelligine göre degiskenlik gösteriyor. Kayisi bahçesinde soguklama islemi yapilan agaçlarda, verim çok iyi oluyor. Soguklama islemi yapilmadiginda hasat kötü oluyor” dedi.
“Kayisi hasadi geçen yila göre çok daha iyi”
Kayisi hasadinin geçen yila göre çok daha iyi oldugunu belirten isçi Mazlum Karakeçili, yevmiyelerinin 600 TL oldugunu belirterek, “Bu yil bahçedeki ürünler fazla degil. Kayisi hasadi geçen yila göre çok daha iyi. Kayisi hasadin zorlugu ise çok erken kalkiyoruz. Kaldigimiz yerden mesafe farki var” ifadelerini kullandi.
