Depremde Ailesini Kaybeden Kadina 500 Bin Dolarlik Borç Senedi Miras Kaldi
Hatay’da depremde vefat eden kardesinden kalan mirasa sahip çikan Hülya Çitak, 500 bin dolarlik borç senediyle birlikte konuyu yargiya tasidi. Iddialara göre kardesinden kalan 300 milyon TL’lik mirasa sahip çikmak isteyen Çitak, sahte oldugunu düsündügü senedin iptal edilmesini istiyor.

"500 bin dolarlik borç senedinin sahte olduguna inandigimiz için hukuki islemlere basladik"
500 bin dolarlik borç senedinin sahte oldugunu ve bu senet nedeniyle mal varligina haciz koyuldugunu ifade eden Hülya Çitak, “3 kardesimin vefat etti ve 9 yegenim göçük altinda kaldilar. Kardesim Abdullah Bayir müteahhitlik yapiyordu. Kardesim 4 evladiyla birlikte vefat etti. Kalan 300 milyon TL’lik mirasin farkinda degildik. Kardesimin mal varligini bilmiyordum. Kardesimin durumu iyiydi ama mirasini bilmiyordum. Üvey kardesimin çocuklari miras olayini biliyorlardi. Üvey kardesimin çocuklari, diger kardeslerimi korkutarak reddi mirasa zorladilar. Öyle olunca bizde neden böyle yapiliyor dedik. Biz acimizi ve üzüntümüzü yasamadan kapimiza 500 bin dolarlik borç senedi geldi. Esimle birlikte borç senedini gördügümüzde sahte oldugunu anladik. Kardeslerim senedi gördüklerinde inanip reddi miras yaptilar. Avukatimiza gidip senedin sahte oldugunu anladiktan sonra hukuki islemlere basladik. Acimizi yasamadan ve hazmedemeden miras derdine düstüler. Bankadaki hesaplarima ne var ne yok haciz koydular. Ben 13 can kaybettim, her sey para degil, biraz vicdan gerekiyor” dedi.
“Uzman raporunda 500 bin dolarlik borç senetteki imzanin sahte oldugu tespit edildi”
Bir sonraki durusmanin 30 Mayis’a ertelendigini söyleyen Avukat Mustafa Demir, “Bizim mahkeme dosyamizda celp edilmis uzman raporu var. Uzman raporunda takibi olan 500 bin dolarlik borç senetteki imzanin Abdullah Bayir’a ait olmadigi tespit edilmisti. Raporlardaki degerlendirme ve incelemelerdeki eksiklikler gözeterek mahkeme dosyanin Adli Tip Kurumuna gönderilmesine karar verdi” ifadelerini kullandi.
