Gümüshane'de 'Aile Haftasi' Için Farkindalik Yürüyüsü Yapildi

Gümüshane’de 15-21 Mayis Aile Haftasi kapsaminda “Ailemiz Istikbalimizdir” sloganiyla yürüyüs gerçeklestirildi.

Gümüshane'de 'Aile Haftasi' Için Farkindalik Yürüyüsü Yapildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlik Tarim ve Orman Il Müdürlügü önünden basladi.

Yürüyüse katilan kadinli erkekli vatandaslar ellerinde “Ailemiz Istikbalimiz”, “Güçlü birey, güçlü aile” pankartlari ve Türk bayraklariyla Fatih Parkina kadar yürüdü.

Etkinlige Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Dr. Cengiz Maden ve kurum çalisanlari, kuruma bagli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezinde egitim gören özel gereksinimli bireyler ve Gümüshane Gülen Yüzler Engelli Bakim Merkezi çalisanlari katildi.

Yürüyüsün ardindan açiklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Dr. Cengiz Maden, Aile Haftasi’nin aile kavraminin toplumdaki önemini hatirlatmak ve ailelerin güçlenmesi için farkindalik olusturmak adina önemli bir firsat oldugunu söyledi.



Kurum olarak güçlü bireylerin, güçlü ailelerin ve dolayisiyla güçlü bir toplumun insasi için kararlilikla çalistiklarini kaydeden Maden, “Bilinmelidir ki, güçlü bir toplum, güçlü ailelerden ve güçlü bireylerden meydana gelir. Bu nedenle, her bireyin saglikli bir sekilde gelismesi ve topluma faydali olabilmesi için aile içindeki iliskilerin güçlendirilmesi büyük bir önem tasir. Güçlü aileler, çocuklarina degerlerin ve sorumluluklarin önemini ögretirken, onlara saglam bir dayanak ve destek olurlar. Ayni zamanda, aile içindeki iletisim ve dayanisma, bireylerin kisisel gelisimlerine katkida bulunur ve toplumda daha saglam baglar olusturur” diye konustu.

Kaynak: İHA