Dünya Iklim Günü'nde Ögrenciler Bilgilendirildi

Osmangazi Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü ekipleri, 15 Mayis Dünya Iklim Günü dolayisiyla Çinar Anadolu Lisesi ögrencilerine yönelik bir egitim gerçeklestirdi.

Dünya Iklim Günü'nde Ögrenciler Bilgilendirildi
Osmangazi Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, 15 Mayis Dünya Iklim Günü nedeniyle Çinar Anadolu Lisesi’nde ‘Küresel Isinma ve Iklim Degisikligi’ konulu egitim semineri düzenledi.

Iklim degisikliginin dünyaya olan etkisinin anlatildigi seminerlerde, Osmangazi Belediyesi’nin çocuklara yasanabilir bir dünya birakmak için iklim degisikligi, sifir atik ve enerji yönetimi konularinda ne gibi çalismalar yaptigi hakkinda bilgiler verildi.

Iklim krizinin tüm insanlik için mücadele edilmesi gereken bir konu olduguna dikkat çeken Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Dilek Yosun, atmosferin her geçen gün isinmasi, denizlerin seviyesinin sürekli olarak artmasi, orman yanginlari, temiz su kaynaklarina ulasimin zorlasmasi, kuraklik, sel ve heyelan gibi doga olaylarinin iklim degisikliginin dünyaya olan baslica etkileri olduguna vurgu yapti.

Ögrenciler, aldiklari egitim sayesinde iklim degisikliginin nedenleri, muhtemel sonuçlari ve bu konuda nasil bir yol izlemeleri gerektigini ögrendiklerini belirterek, kendilerine sunulan faydali bilgiler için Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin ve belediye yetkililerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA