(Özel) Edremit Körfezi'nde Sezonluk Villa Kiralari 1 Milyon Liraya Ulasti

Yaz sezonu yaklasirken Kuzey Ege’de yazliklarda sezonluk kira bedelleri 1 milyon liraya kadar ulasti. Balikesir’in Ayvalik, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerinde buna ragmen kiralik villalara büyük ilgi var.

(Özel) Edremit Körfezi'nde Sezonluk Villa Kiralari 1 Milyon Liraya Ulasti
Istanbul, Bursa ve Izmir bölgelerine yakinligi ile ilgi gören turizm merkezi Balikesir’in Edremit Körfezi son günlerde sezonluk kiralik villa ve yazliklari ile dikkatleri çekiyor. Bu villa ve yazliklarin kiralari zaman zaman 1 milyon liraya kadar yükseliyor.

Özellikle sezonluk ve günlük kiralamalarda Ayvalik bölgesinin ilgi çektigini ifade eden Emlakçi Ahmet Yüksel “Su anda gayrimenkul satislarinda bir durgunluk var yilbasindan bu yana. Baya bir durgunluk yasiyoruz. Bir de fiyatlarin anormal yükselmesinden dolayi biraz duran. 2 arti 1 yeni daireler 5-5,5 milyon. 3 arti 1’ler 8-12 milyona kadar çikiyor fiyatlar. Aylik kiralamalarda 12 aylik kiralamalarda daire fiyatlari 25 bin ile 50 bin lira arasinda degismektedir. Yani kiralar. Ama sezonluk kiraliklarda fiyatlarda anormal bir yükselis var. Ve kiralarda bir yogunluk var. Sezonluk su anda 300 bin lirayla 1 milyon arasinda degisiyor. Aylik villa kiralari 150 bin lirayla 200 bin lira arasinda degismektedir. Ama sezonluklarda da fiyat gibi 1 milyona kadar çikiyor.” dedi.

Fiyatlarin sezonluk 300 bin liradan basladigini ifade eden Emlakçi Arif Zeka “Sezonluk olarak kiralamak dersek 300-350 bin lira gibi bir bütçeyi gözden çikardiginiz takdirde burada sezonluk olarak bir ev, bir mülk kiralamaya gidebilirsiniz. ”dedi.

Bölgede konaklama için yeterli yatak sayisinin olmadigina dikkat çeken Emlakçi Cihan Özkan “Yerli ve yabanci turistler çok fazla geldigi için villa ve dublex tarzinda evler günlük olarak çok fazla kiralaniyor. Bunlar haftaliga da yayilmaya basladi.

Hatta sezonluk olarak tutmaya baslandi. Nedenini otellerin yatak sayisinin azligindan dolayi. Yeni yapilan otel yapilasmalari var ancak su an için bizim için yeterli degil.” dedi.

Kaynak: İHA