Orman Köylülerine Kabuk Soyma Makinasi

Orman Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen Iklime Dirençli Ormancilik Projesi (IDOP) ve ORKÖY destekleri kapsaminda, Balikesir Alaçam Orman Isletme Müdürlügünde üretim islerinde çalisan Orman Köylüsüne yeni nesil kabuk soyma makinesi verildi.

Orman Köylülerine Kabuk Soyma Makinasi
Yeni Nesil Kabuk Soyma Makinesinin çalismasini yerinde inceleyen Balikesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayiran, firma yetkilisinden makinenin isleyisi ve çalismasi hakkinda bilgiler aldi. Üretim isçilerinden de makinenin is verimini artirdigini, üretim islerini kolaylastirdigini 3 günde yapilacak isin bir günde yapildigina dair memnuniyet bilgilerini alarak, makinenin daha da gelistirilmesi tavsiyesi ile yeni makinenin orman köylüsüne hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Müdür Kemal Kayiran’in incelemelerine, Bölge Müdür Yardimcisi Ibrahim Metin, Isletme ve Pazarla Sube Müdürü Gazi Çetin, Alaçam Orman Isletme Müdürü Muhammet Solmaz, Dursunbey Orman Isletme Müdürü Hasan Kilivar, misafir Kütahya Orman Bölge Müdürlügü Bölge Müdür Yardimcisi Savas Ünle, Isletme ve Pazarlama Sube Müdürü Mükremin Uçarci, Simav Orman Isletme Müdürü Necmi Topal ile Kooperatifler ve köylüler de katildi.

Kaynak: İHA