Kahramanmaras Depremini Simülasyon Tirinda Birebir Yasadilar

Mus’ta deprem bilincini artirmak ve vatandaslari deprem aninda alinmasi gereken tedbirler konusunda bilinçlendirmek amaciyla kente getirilen deprem simülasyon tirinda vatandaslar, Kahramanmaras depremini birebir yasadilar.

Kahramanmaras Depremini Simülasyon Tirinda Birebir Yasadilar
Mus Afet ve Acil Durum Yönetimi Il Müdürlügü tarafindan Vangölü Elektrik Dagitim Anonim Sirketi (VEDAS) bahçesine getirilen deprem simülasyonu tirinda katilimcilar, Kahramanmaras depremini birebir yasadilar. Tir içinde deprem öncesi, sirasi ve sonrasinda neler yapilmasi gerektigi, dogru davranis sekillerinin neler oldugu AFAD uzmanlari tarafindan uygulamali olarak gösterildi. Süreleri farkli olmak üzere 7.8 büyüklügündeki Kahramanmaras ve Marmara depremlerini yasayan katilimcilar, çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerini korumayi ögrendiler.

Bu tür etkinliklerin deprem bilincini artirmada önemli bir rol oynadigini belirten VEDAS Is Güvenligi Uzmani Mehmet Salih Timur, simülasyonlar sayesinde deprem aninda dogru ve bilinçli bir sekilde hareket etmenin can kayiplarini ve maddi zararlari en aza indirecegini vurgulayarak, “Bu uygulamanin amaci, katilimcilara bir deprem deneyimi yasatmak. Türkiye genelinde AFAD’a ait 4 adet deprem simülasyon tiri bulunmaktadir. VEDAS Il Müdürlügünün talebi üzerine Ankara’dan AFAD’in göndermis oldugu deprem simülasyon tirindan VEDAS Il Müdürlügü çalisanlari, aileleri ve vatandas yararlandi. Bugün toplamda 100 personelimiz katildi.

50-60 civarinda vatandas katilimi saglandi. Bu tür uygulamalarin vatandas üzerinde etkisi büyük. Bir seyi deneyimlemek her zaman bir sifir önde baslamak gibidir. VEDAS Il Müdürlügü olarak yilda iki defa acil durum tatbikatlari kapsaminda deprem, yangin, çig felaketi egitimleri vermekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA