Erzurum Teknik Üniversitesi Ve Saglik Müdürlügü Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Erzurum Il Saglik Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Is Birligi Protokolü için bir araya geldi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Ve Saglik Müdürlügü Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Erzurum Il Saglik Müdürlügü (EISM) arasinda imzalanan "Egitim, Bilimsel Faaliyetler ve Saglik Hizmetleri Alanlarinda Is Birligi Protokolü", kurumlar arasinda is birligi ve koordinasyonu saglamak amaciyla olusturuldu.

Protokol, ETÜ ve EISM arasinda gerçeklestirilecek egitim faaliyetleri, bilimsel arastirmalar ve saglik hizmetlerine iliskin usul ve esaslari içeriyor. Özellikle, Erzurum ilinde bulunan Saglikli Hayat Merkezleri’nde ETÜ ögrencilerinin saglanacak hizmetler ve faaliyetler belirtilmis olup, psikolojik danismanlik, diyetisyen hizmetleri, fiziksel aktivite danismanligi gibi alanlarda is birligi ön planda olacak.

Protokolün yükümlülükleri arasinda, her iki kurumun da belirlenen alanda is birligi gelistirmesi, akademik ve bilimsel çalismalarda veri paylasimi ve akademik destek sunmasi gibi maddeler bulunuyor. Ayrica, kisisel verilerin korunmasi ve gizliligi ile ilgili detayli hükümler de protokolde yer almaktadir. Bu protokol, taraflarin is birligiyle saglik hizmetlerinin kalitesini artirmayi, akademik ve bilimsel faaliyetleri desteklemeyi amaçliyor.
Kaynak: İHA