12'Nci Komando Tugay Komutanligi, Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Iftar Verdi

OSMANIYE – Osmaniye 12’nci Komando Tugay Komutanligi tarafindan Sehitleri aileleri ve gaziler onuruna iftar programi düzenlendi.

12'Nci Komando Tugay Komutanligi, Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Iftar Verdi
Iftar programina Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabas, Belediye Baskani Ibrahim Çenet, Cumhuriyet Bassavcisi Uygur Kaan Arisoy, Idare Mahkemesi Baskani Emine Ünsat, Vali Yardimcilari Aziz Onur Aydin ve Yunus Emre Sahin, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Halit Gülten, Il Emniyet Müdürü Mehmet Saribuva, kamu kurum ve kuruluslari il müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Sehitlerimizin Aileleri, Gazilerimiz ve Aileleri katildi.

Iftar programi Kur’an-i Kerim okunmasi ile basladi.

Okunan ezanla birlikte oruçlar açildi. Iftarin ardindan dua okundu.

12’nci Komando Tugay Komutani Tuggeneral Ahmet Burak Yürüten’in Suriye harekat alaninda görevine devam etmesi nedeniyle programa katilamadigini söyleyen 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabas, "Sehitler Diyari Yigit Osmaniye’mizde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Asirlardir, hep beraber, bir arada al bayragimizin altinda yasadigimiz Aziz Vatanimiz, basta Aziz Sehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz olmak üzere atalarimizin ortaya koydugu emsalsiz gayret ve fedakârliklarla bizlere emanet edilmistir. Türkiye; köklü tarihi, stratejik konumu, büyük ve güçlü ordusu, her alanda sahip oldugu imkan ve yeteneklerle, dünyada söz sahibi ülkelerden biri haline gelmistir. Sehit ve Gazilerimize olan vefa borcumuzu, ancak onlarin tasidigi sanli sancagi, gururla daha ileriye tasiyarak ödeyebiliriz. Sehit ve Gazilerimiz; sanli tarihimizin, vatan, millet ve bayrak sevgimizin ölümsüz abideleri, Türk cesaret ve fedakârliginin gurur timsali, mazisi san ve serefle dolu Türk ordusunun ilham kaynaklaridir. Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarimizi saygiyla aniyoruz. Aziz Sehitlerimizi, ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi ve depremde kaybettigimiz vatandaslarimizi bir kez daha rahmetle yad ediyor, Kahraman Gazilerimize, Sehit ve Gazilerimizin kiymetli ailelerine saygi ve sükranlarimi sunuyor, sizleri bir kez daha sevgiyle, saygiyla selamliyorum” dedi.

Vali Dr. Erdinç Yilmaz ise yaptigi konusmada, "Bugün Garnizon Komutanimizin davetiyle bir iftarda daha bir arada bulunmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyorum. Bu Ramazanda ilk iftarimizi 18 Mart Sehitler Gününde yaptik. Allah tuttugumuz oruçlari, yaptigimiz ibadetleri, dualarimizi bu mübarek günde insallah kabul eylesin. Sizler Kahraman Sehitlerimizin yakinlari bizler için en kiymetli hazine, en kiymetli deger, hakki asla ödenemez degerlerdir. Canini ortaya koymus, kahramanca savasmis, vatani ugrunda hiç tereddüt etmemis, hep gurur duyacagimiz Sanli Gazilerimiz iftarimiza geldiginiz için ayri ayri tesekkür ediyorum. Ramazaniniz hayirli olsun. Allah, Kadir Gecesine ve Bayrama kavusmayi nasip etsin. Daha nice bayramlara kavusmanizi diliyor, simdiden mübarek Ramazan Bayraminizi kutluyorum, hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA