Kastamonu Merkezli Rüsvet Operasyonunda 10 Kisi Tutuklandi

Kastamonu merkezli 5 ilde kamu kurum ve kuruluslarinda dolandiricilik, rüsvet, ihaleye fesat karistirma iddiasiyla gözaltina alinan 24 kisiden 10’u tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma çerçevesinde Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismalarda kamu kurum ve kuruluslarinda dolandiricilik, rüsvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karistirma ve görevi kötüye kullanma iddiasiyla 32 süpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

Kastamonu merkezli Ankara, Çankiri, Zonguldak ve Isparta’da es zamanli gerçeklestirilen operasyonlarda 32 süpheli gözaltina alindi. Kastamonu’da emniyetteki islemleri tamamlanan 8 süpheli sorgularinin ardindan serbest birakilirken, 24 süpheli ise adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikartilan 24 süpheliden B.Y., C.Y., M.M.Y., I.P., E.K., S.Y., M.B., E.Ö., C.G. ve S.T. tutuklanirken, 14 süpheli de adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA