18. Uluslararasi Kemer Paris 2 Batigi Dalis Etkinligi Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Sualti Sporlari Toplulugu "18. Uluslararasi Kemer Paris 2 Batigi Dalis Etkinligi" düzenlendi. Dünya askeri tarihinde ilk defa bir uçak gemisi batiran Topçu Yüzbasi Mustafa Ertugrul Aker kabri basinda anilirken, tarihe geçen bu askeri basarinin izleri de hem karada hem de denizde takip edildi.

18. Uluslararasi Kemer Paris 2 Batigi Dalis Etkinligi Düzenlendi
Akdeniz Üniversitesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Uluslararasi Kemer Paris 2 Batigi Dalis Etkinligi’nin 18.’si düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Dairesi Baskanligi Sualti Sporlari Toplulugu’nun Kemer Belediyesi’nin destekleriyle düzenledigi etkinlik, 1. Dünya Savasi’nin büyük kahramani Topçu Yüzbasi Mustafa Ertugrul Aker’in mezarinin ziyaret edilmesiyle basladi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, Akdeniz Üniversitesi Sualti Toplulugu Baskani Onur Kus ve topluluk üyeleri, dünya askeri tarihinde ilk defa bir uçak gemisi batiran Topçu Yüzbasi Mustafa Ertugrul Aker’in kabri basinda Istiklal Marsi okuyarak saygi durusunda bulundu.

Denizde dev Türk bayragi açildi

60 katilimci ile 3 gün boyunca gerçeklesen etkinlikte, Prof. Dr. Mehmet Gökoglu tarafindan katilimcilara etkinlik hakkinda bilgilendirmeler ve Paris II Batigi hakkinda sunumlar yapildi. Etkinligin ikinci gününde sanli zaferimizi hatirlatmak ve sehitlerimizi anmak adina suda 54 metrekare büyüklügünde Türk bayragi açildi ve Paris II Batigi’na anlamli bir dalis gerçeklestirildi.

Sonrasinda katilimcilarla beraber Ayisigi Koyu’nda resif dalisi gerçeklestirildi.



Tarihe yolculuk yapildi

Etkinligin son gününde Türk bayraklari ve marslar esliginde Paris II savas gemisini batirmak için toplarin konuslandigi siperlere tirmanildi. Zirvedeyken toplarin askeri açidan nasil mevzilendirildigi, o anda yasananlar, o günün yasam sartlari ve askerlerimizin hayati idamesi konusunda tarihi bilgiler katilimcilara aktarilarak tarihe yolculuk yapildi. Son aktivite olarak Phaselis Antik Kenti’ne gezi düzenlendi.

Gezi süresince arkeologlar tarafindan kentin tarihi hakkinda katilimcilara bilgiler verildi.

Kaynak: İHA