'Yapay Zeka Ve Makine Ögrenmesi' Ile 'Veri Bilimi Ve Analitigi', BTÜ Müfredatina Girdi

Yapay zeka alaninda pek çok projeye imza atan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), bu tecrübesini yeni açacagi bölümlerle taçlandirmaya hazirlaniyor. BTÜ’de açilacak ’Yapay Zeka ve Makine Ögrenmesi’, ’Veri Bilimi ve Analitigi’ lisans bölümleri, bu yil aday ögrenciler tarafindan tercih edilebilecek.

'Yapay Zeka Ve Makine Ögrenmesi' Ile 'Veri Bilimi Ve Analitigi', BTÜ Müfredatina Girdi
Yüksekögretim Kurulu Baskani (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Istanbul Teknik Üniversitesinde yaptigi toplantiyla, aralarinda Bursa Teknik Üniversitesinin de bulundugu 20 üniversiteye yeni açilacak bölümleri duyurdu. Bu kapsamda BTÜ Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Yapay Zeka ve Makine Ögrenmesi, Veri Bilimi ve Analitigi lisans programlari açilacak. Yeni 2 bölüm, bu yil ÖSYM kilavuzuna dâhil edilecek. Türkiye açisindan son derece stratejik olan bu alanlarin dersleri, BTÜ bünyesindeki uzman akademisyenler tarafindan okutulacak. Dersler teorik ve uygulamali olarak aktarilacak. Isletmede Mesleki Egitim Programina da dahil olacak bölüm ögrencileri, mezun olmadan is deneyimi edinecek. Böylelikle BTÜ bu alanlarda yetismis, nitelikli insan kaynagi kazandirilmasini saglayacak. BTÜ’nün yapay zekâ denilince akla ilk gelen üniversitelerden biri oldugunu vurgulayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar, “Yapay zekâ alaninda pek çok çalismada imzamiz bulunurken, bu alanlardaki basarimizin en somut örnegi; TÜBITAK Yapay Zekâ Ekosistem” çagrisinda 2 yil üst üste proje destegi alan sayili üniversitelerden biri olma basarisini göstermemiz oldu. Bu çagrida desteklenen toplam 27 projenin 2’sini Bursa’ya kazandirdik. Yine veri bilimi ve analitigi konusunda uzman kadromuzla öncü üniversitelerden biriyiz. Bu tecrübemizi simdi ise yeni açilacak bölümlerle beraber ögrencilerimize aktaracak olmanin heyecani içerisindeyiz” dedi.

Yeni programlar sayesinde, ögrencilerin çagin ihtiyaçlarina karsilik verebilecek bir sekilde yetistirilecegine vurgu yapan Rektör Çaglar, “Günümüz dünyasinda, büyük bir hizla degisim yasaniyor. Üniversiteler olarak, müfredatimizda da bu degisimlere uygun dönüsümünü saglamaliyiz. Bu anlayisla Üniversitemizde açacagimiz; Yapay Zekâ ve Makine Ögrenmesi, Veri Bilimi ve Analitigi lisans bölümleri ile is dünyasinin bizden bekledigi yetkinlikte mezunlar verecegiz” diye konustu.

Rektör Naci Çaglar, “Çalismalarimizi takdir edip, her zaman yanimizda olan YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’a, bu ayricalikli bölümleri üniversitemize kazandirdigi için sükranlarimi sunuyorum. Yeni programlarimizin üniversitemize, sehrimize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA