Müsavat Dervisoglu, IYI Parti'nin Yeni Genel Baskani Oldu

IYI Parti’nin 5. Olaganüstü Kurultayi baskanlik seçiminin üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervisoglu, IYI Parti’nin yeni genel baskani oldu.

Müsavat Dervisoglu, IYI Parti'nin Yeni Genel Baskani Oldu
IYI Parti’de 5. Olaganüstü Kurultayi’nda baskanlik seçimi tamamlandi. Üçüncü turda sonuçlanan seçim sonucunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervisoglu, IYI Parti’nin yeni genel baskani seçildi. Rakibi Koray Aydin ise 548 aldi.

Seçim sonrasi tesekkür konusmasi yapan Dervisoglu, "Ülke için dua ettim, milletimiz için dua ettim, parti için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yaris kazanmadim. Çünkü kimseyle yarismadik biz. Allah hepinizden razi olsun. En küçük bir tatsiz olay yasanmadi. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasil bir hareket oldugunu, nasil siyasi ahlaka sahip oldugunun en büyük delilidir. Koray Aydin benim aile büyügüm ve abimdir. Tolga Akalin da kardesim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adaylari olarak bu yolculuga çiktik. Siz çok büyük bir ailesiniz. Bugün itibariyle birbirimize sarilarak yaralarimizi saracagiz. Ondan sonra da Allah’in izniyle iktidar yolculugunu Koray Aydin ve Akalin’la bu dava için alin teri döken sizlerle yolculugumuza devam edecegiz. Herkes emin olsun, artik hiçbir sey eskisi gibi olmayacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA