Yesilçam Filmlerinden Esinlenen Eserler Görücüye Çikti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) Mimari Restorasyon Programi ögrencilerinin Geleneksel Konut Mimarisi Dersi kapsaminda yaptiklari çalismalar, Yesilçam Filmleri Üzerinden Mekan Okuma Sergisiyle Buldan Beyler Konaginda ziyarete açildi.

Yesilçam Filmlerinden Esinlenen Eserler Görücüye Çikti


PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programi ögretim elemani Ögr. Gör. Gamze Sayin ve Ögr. Gör. Erkan Baloglu’nun yürütücülügünde hazirlanan ‘Yesilçam Filmleri Üzerinden Mekân Okuma Sergisi’nde yer alan ögrenci çalismalari 5 gün boyunca Buldan Beyler Konagi’nda sergilenecek. Buldan halki ve ögrencilerin yogun katilim gösterdigi etkinlige Buldan Belediye Baskani Mehmet Ali Orpak, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Vural, Halk Egitim Müdürü Mehmet Çapacioglu, Ilçe Emniyet Müdürü Turgay Temel ve davetliler katilim sagladi.

Ders kapsaminda yapilan çalismalarin sergilendigi etkinlik hakkin bilgi veren Ögr. Gör. Gamze Sayin, su bilgileri verdi:

“Buldan MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlik Toplulugu ögrencilerimiz ve Mimari Restorasyon Programi ögrencilerimiz ile birlikte düzenledigimiz sergimizde bes gün süreyle dört Yesilçam Filmi (Selvi Boylum Al Yazmalim, Neseli Günler, Hababam Sinifi, Mavi Boncuk) aksamlari izlenecek sergilenecek. Sergilenen ögrenci projelerinde ise mekân okuma hakkinda filmler üzerinden çesitli degerlendirmeler yapildi. Yirmi dokuz adet film üzerinden çalismalar gerçeklestirildi.

1965’ler ile 1980’ler tarihleri araligindaki filmler ele alindi. Ele alinan filmler üzerinden ögrencilerimiz tarihi mekan proje maketlerini çalisti.”

Buldan Belediye Baskani Mehmet Ali Orpak ile Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. Yildiray Turhan ve Buldan MYO ögretim elemani Ögr. Gör. Gamze Sayin’in birlikte gerçeklestirdigi sergi açilisinin ardindan sergi gezilerek çalismalar hakkinda bilgiler paylasildi. Serginin gezilmesinin ardinin günün anisina toplu fotograf çekildi. Ayrica açilis sebebiyle düzenlenen etkinlikte, Ögr. Gör. Melek Arpaci Gündogan yürütücülügünde Moda Tasarim Programi ögrencilerinin hazirladigi ahsap baski çanta, kirlent ve runner gibi çalismalarin yaninda çesitli yiyecekler tezgâhlarda satisa sunuldu.

28 Nisan 2024 tarihine kadar açik kalacak sergi 17.00-21.00 saatleri arasinda açik kalacak olup, sergi boyunca her aksam saat 20.00’de ise film gösterimleri de gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA