Tokat'ta Deprem Sonrasi Yollarda Çatlaklar Olustu Açiklamasi 'Ayakta Zor Durduk'

Tokat’in Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklügündeki depremin ardindan, bazi yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Bugdayli köyü arasindaki yollarda beliren çatlaklar dron ile görüntülendi.

Tokat'ta Deprem Sonrasi Yollarda Çatlaklar Olustu Açiklamasi 'Ayakta Zor Durduk'
Tokat’in Sulusaray ilçesi merkez üssü olan 5,6 büyüklügündeki depremin ardindan, bazi yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Bugdayli köyü arasindaki yollarda çatlaklar belirdi. Bu durum, bölge halkinda tedirginlik olusturdu. Olusan çatlaklar nedeniyle, özellikle Bugdayli köyü yolunda olusan çatlakla birlikte yolda hafif çökme meydana geldigi gözlendi. Yol kenarindaki istinat duvarlari da çöktü. Tekke Mahallesi’nde ise iki farkli çatlak, dron araciligiyla havadan görüntülendi.

“Ayakta zor durduk”

Tekke Mahallesi sakinlerinden Kadir Karaman, “Burasi Malum Seyit Tekke Mahallesi. Bugdayli köyü de ileride. Deprem bir anda basladi.

Annem içeride babam da balkondaydi. Bir an da böyle besik gibi sallandi. Ayakta zor tuttuk. Annem patik atak geçirdi. Evden çikamadi oturdu agladi. Babamla birlikte annemi zor çikarttik. Çok kötü oldu. Sizin de gördügünüz gibi yollar yarildi. Duvarlar yikildi. Evlerin duvarlari yikildi. Mahallede en az 150-200 metre çatlak olustu. Gördügünüz gibi duvar falan da yikildi. Istinat duvari tarlaya uçtu” dedi.

Kaynak: İHA