Jandarma Üniformasi Ile GBT Kontrolü Yaparken Polise Yakalandi

Zonguldak’ta jandarma üniformasi ile esnaf ve müsterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapan bir kadin, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandi.

Jandarma Üniformasi Ile GBT Kontrolü Yaparken Polise Yakalandi
Zonguldak’in Eregli ilçesinde M.K. isimli bir kadin gittigi alis veris merkezinde sivil kiyafetlerini degistirerek, yaninda getirdigi askeri üniformayi giydi. 24 yasindaki M.K., elindeki telefonla ilçe merkezindeki Meydanbasi Caddesi’ndeki esnaflara GBT sorgulamasi yapti. Cadde boyunca is yerlerini gezen kadin, suç kaydini kontrol edecegini söyleyerek esnaflarin kimliklerini istedi. GBT sorgulamasi yaptigini söylemesinin ardindan esnaflara kimligini veren kadin daha sonra ise sahil kenarinda bulunan Uzunkum Caddesindeki kafelere girerek, içeride oturan müsterilerin kimliklerini istedi.

Bir müsteri ise durumundan süphelendigi kadin nedeniyle 112’yi arayarak ihbarda bulundu. Ihbar üzerine Eregli Emniyet Müdürlügü Asayis Sube ve Terörle Mücadele Subesi ekipleri, olay yerine hareket etti. Jandarma üniformali kadina suç üstü yapan polis ekipleri, askeri personel oldugunu gösteren kimlik kartini sordu. Kartin bulunmadigini ögrenen ekipler, kadinin kimligini alarak GBT sorgulamasi yapti. Sözlesmeli ögretmen oldugu tespit edilen H.K.’nin, daha önceden de herhangi bir suç kaydinin bulunmadigini belirledi.

Gözaltina alinan kadin polis nezaretinde kiyafetleri degistirmesi amaciyla yeniden alis veris merkezine götürüldü.

Polisin kimlik sordugu kadin, önce bir konu için geldigini söyledi.

Polisleri atlatamayacagini anlayan kadin, askerlik meslegine karsi hevesi oldugunu, kendisinin ögretmenlik yaptigini söyledi.

Tiyatro gösterisi için jandarma üniformasi giydigini de sözlerine ekleyen kadin, bindirildigi polis aracinda ise aglayarak pisman oldugunu söyledigi ögrenildi.

Sözlesmeli ögretmen oldugu tespit edilen kadin ifadesinin ardindan adli makamlara çikartilacak.
Kaynak: İHA