Bilecik Belediyesine 77 Günde 139 Kisi Ise Alinmis

Bilecik Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi, bir önceki yönetim döneminde alinan isçiler ve sayisi hakkinda kamuoyunu bilgilendirici açiklama yaparak, "Bilecik Belediyesine 77 günde 139 kisi ise alinmis" dedi.

Bilecik Belediyesine 77 Günde 139 Kisi Ise Alinmis
2019 yilinda yapilan seçimlerde CHP’den Bilecik Belediye Baskani seçilen Semih Sahin’in belediye yasanan rüsvet operasyonu sonrasi görevden alinirken, yerine vekâleten Melek Mizrak Subasi bakiyordu. Sahin’in 2024 yerel seçimlerine az bir gün kalan 9 Ocak 2024 günü istifasinin ardindan belediye meclisi seçime gitti. Melek Mizrak Subasi CHP’nin adayi gösterilirken, 2019 ittifak ortagi olan IYI Parti’de bir aday çikardi. IYI Parti’nin adayi Mustafa Sadik Kaya AK Parti ve MHP’nin destegi ile seçime 77 kala Bilecik Belediye Baskani oldu.

"Halka hizmet için harcanmasi gereken bütçe personel giderlerini dahi ödemekte yetersiz"

31 Mart günü en yakin rakibine 5 bin oy fark atan Melek Mizrak Subasi, Bilecik Belediye Baskani seçilirken, 77 günlük süreçte belediye ise alinanlarin sayisini açikladi.

Subasi, "Böylesine kisa bir zaman zarfi içerisinde ise ihtiyaç olmadigi halde, siyasi ve kisisel hirslar ugruna, Bilecik Belediyesi bünyesine 139 kisi ise alinmistir. Sonuçlarini düsünmeden, plansiz bir sekilde gerçeklestirilen bu uygulama Bilecik Belediyesi adina su iki önemli sonucu ortaya çikarmistir. Birincisi bakanlik tarafindan yerel yönetimlerde uygulanan ’Personel maaslarinin mevcut bütçenin yüzde kirkini asmamasi zorunlulugu’ ihlal edilmistir. Ikinci olarak ise fazla personel sayisinin ortaya çikardigi mali açigin dogal bir sonucu olarak sehre ve Bilecik halkina hizmet için harcanmasi gereken bütçenin mevcut personel giderlerini dahi ödemekte yetersiz kalmis olmasidir" dedi.



"Bilecik sehrine ve insanlarina ait olan kaynaklari bu kirli beklentiler ugruna harcamislardir"

Subasi, açiklamasinin devaminda, "Bununla birlikte ise alinan personellerden bazilarinin ise dahi gelmedigi fakat maaslarini almaya devam ettikleri, çalistirildiklari birime dair uzmanligi olmayan onlarca kisinin ise baslatildigi tespit edilmistir. Görevi devraldigimizda karsilastigimiz bu üzücü tablonun sorumlularina gelecek olursak, kisisel hirslari ve siyasi beklentileri ugruna bilerek veya bilmeyerek sorumsuz ve basiretsiz bir yönetim anlayisi benimsemis, Bilecik sehrine ve insanlarina ait olan kaynaklari bu kirli beklentiler ugruna harcamislardir. Daha da üzücü olani ise yalnizca is bulma kaygisi ile hareket eden onlarca vatandasimizin gururuyla oynanmistir. Bu sorumsuz idarecileri ve onlara ortaklik edenleri Bilecik halkinin vicdanina havale ediyoruz. Gelinen bu süreçte öncelikle sehrimizin ve Bilecik Belediyesi’nin düsürüldügü bu durumdan yasadigimiz üzüntüyü belirtmek istiyoruz. 31 Mart seçimlerinin ardindan yönetime kim gelirse gelsin hukuken alinmasi gereken kararlar oldukça açiktir. Bu süreçte kendim oldukça hassas yaklasarak magdur edilen tüm vatandaslarimiz ile ayri ayri görüsmüs ve izlenecek yol hakkinda kendilerine bilgi vermistir. Bilecik Belediyesi olarak Bilecik halkina ve sehrimize hizmeti önceligimiz kabul ediyor ve yukarida bahsi geçen sorunlar hakkinda gerekli tedbirleri kanun geregi ivedilikle almak zorunda oldugumuzu kamuoyu ile paylasmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA