Vatandaslar Bayramda Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne Akin Etti

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nin üçüncü, dünyanin ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni Ramazan Bayrami’nin ilk 2 günü yaklasik 32 bin kisi ziyaret etti. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma Daire Baskani Celal Özsöyler, bayram tatili boyunca 70-75 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Vatandaslar Bayramda Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne Akin Etti
Toplam 380 türden 8 binden fazla hayvana ev sahipligi yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin dört bir yanindan misafirlerini agirlamaya devam ediyor. Bayram tatilini iyi bir sekilde geçirmek isteyen Türkiye’nin dört bir yanindan binlerce vatandas, Ramazan Bayrami’nin ilk 2 gününde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne adeta akin etti. Dünyanin en büyük hayvanat bahçeleri arasinda yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde özellikle bayramin ikinci gününde dikkat çeken bir yogunluk olustu.

"Bayramin ilk 2 günü yaklasik 32 bin ziyaretçi agirladik"

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma Daire Baskani Celal Özsöyler, beklediklerinden daha çok ziyaretçi misafir ettiklerini ifade ederek, "Biz aslinda bayram süresince yaklasik 25 bin ziyaretçi bekliyorduk. Bayramin ilk günü 15 bin ziyaretçiyi misafir ettik, bugün de bayramin ikinci günü ve su an itibariyla 17 bin kisi ziyaret etti burayi. Yani ilk 2 gün toplam yaklasik 32 bin ziyaretçi agirladik. Biz 9 günlük bayram tatili süresince 70-75 bin kisiyi agirlamayi düsünüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanindan ve çevre ülkelerden de ziyaretçilerimiz oluyor. Buradaki en büyük farkimiz hayvanlari dogal ortamlarina uygun barinaklarda yasam alani olusturmamiz. Hayvanat bahçemizde en çok filler, zürafalar, su aygirlari, yirticilar ve safari parkimiz ilgi görüyor. Özellikle çocuklarin da yogun ilgisi var. Herkesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Bayram tatilinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etmek istedik"

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni görmek için Adana’dan geldigini söyleyen Ecem Tosun isimli vatandas, "Bayram tatili kapsaminda ailecek buraya geldik. Gaziantep Hayvanat Bahçesi güzel ve çok büyük. Daha önce de gelmistim ben ama bu sefer ailecek geldik. Burasi biraz büyük o yüzden yorulduk bayagi. Burada çok sayida hayvan var. Tek tek hepsini gezip görecegiz" dedi.



"Bekledigimden çok daha temiz ve düzenli"

Aksaray’dan geldigini söyleyen Murat Yavuz isimli vatandas ise, "Bayram tatilinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne geldik. Burasi çok temiz ve çok düzenli. Gördügümüz kadariyla hayvanlarin bakimi da çok iyi. Emegi geçenlerin eline saglik. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesiymis. Bu bilgiyi de yeni ögrendim. Yaklasik 1,5 saattir geziyoruz ama hala bitiremedik ve çok yorulduk" diye konustu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin 9 günlük bayram tatili süresince en az 70-75 bin kisiyi agirlamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA