Fon Davasinda Ara Karar Açiklamasi Selçuk Inan'in Da Ifadesi Alinacak

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarinda Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoglu gibi isimlerin de bulundugu pek çok kisiyi dolandirdigi iddia edilen Seçil Erzan’in tutukluluk halinin devamina hükmedildi. Mahkeme ara kararinda, Selçuk Inan’in ifadesinin alinmasi için Gaziantep’e talimat yazilmasina ve bazi banka üst düzey çalisanlarinin durusmada hazir edilmesi için yazi yazilmasina karar vererek durusmayi 24 Mayis tarihine erteledi.

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon oldugunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil oldugunu söyleyerek aralarinda taninmis futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoglu ve Selçuk Inan’in da bulundugu 21 kisiyi yaklasik 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandirdigi iddia edilen Sube Müdürü Seçil Erzan’in yargilanmasina devam edildi. Istanbul 41. Agir Ceza Mahkemesi’nce görülen 7 sanikli durusmada tutuklu saniklar Seçil Erzan ile Ali Yörük ve bazi tutuksuz saniklar hazir bulundu. Durusmaya aralarinda Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoglu’nun da bulundugu bazi müstekiler de taraf avukatlariyla katildi.

"Agabeyim bana para verir, ben de ne kadar oldugunu sormazdim"

Turan, Muslera, Belözoglu ve Erzan’in savunmalarinin ardindan devam eden durusmada Arda Turan’in kardesi Okan Turan da tanik olarak dinlendi. Okan Turan ifadesinde, ‘’Agabeyim Arda Turan, banka sube müdürü Seçil Erzan’a para veriyordu. Ben subede Seçil hanima ve Asiye hanima zaman zaman para teslim ettim. Seçil Erzan’a para teslim etmek için 5-6 kez yanina gitmisimdir. Ben Seçil Erzan’a ne kadar para teslim ettigimi bilmiyorum. Agabeyim bana para verir, ben de ne kadar oldugunu sormazdim" dedi.

Durusmada gerginlik oldu

Sanik Nazli Can ise savunmasinda, “Ben hala ne yasadigimi anlamis degilim. Burada olanlar adeta bir film gibi. Seçil hala birilerini suçluyor. Olay su anlama geliyor, ‘hirsizin hiç mi suçu yok’. Seçil, annesinin hastane parasindan kol saati parasina kadar her seyi benim üzerimden gönderiyordu. Ben de kendisine neden benim üzerimden her seyi gönderiyorsun dedigimde, ‘Ben banka müdürüyüm Benim üzerimden hesap hareketlerim görünmesin’ diyordu. Seçil herkesi inandiriyordu. Insan akil tutulmasi yasiyordu. Seçil bana diyor ya ‘Nazli anlatsin her seyi’ asil kendisi anlatsin. Benim yedi sülalemin hesaplarina bakilsin” dedi.

Nazli Can’in savunmasina sinirlenen Seçil Erzan ise, ‘Kardesi arabasini ne kadar zamanda aldi, cevap versin?’ diye sordu. Nazli Can ise "Kardesimi ikna etti. Ben 20 yildir Seçil ile görüsmüyordum. Nerden çikti karsima’ dedi.

Bunun üzerine Erzan, "Ben kardesini nasil ikna edebilirim? Kardesini kendisi ikna etti" diye karsilik verdi.

"Beni Türkiye’nin en büyük dolandiricisi yaptilar"

Durusmada tekrar söz almak isteyen Erzan, "Ben bir sarmalin içine düstüm. Bankanin bunu bilme ihtimali yüzde yüz vardi, biliyordu. Ben dolandirici degilim, beni Türkiye’nin en büyük dolandiricisi yaptilar. Magduriyetler var, bunun giderilmesi için ne yapmam gerekiyorsa raziyim. Ben niye hayatimi mahvedeyim? Ben de babamin bir kiziyim, babam vefat etmis, ben niye bunlari insanlar para kazansin diye yapayim? Hep kendime güvendim ben, para görmek bile istemiyordum" ifadelerini kullandi.

Tutukluluk hallerinin devamina hükmedildi

Yaklasik 13 saat süren durusmanin ardindan ara kararini açiklayan mahkeme, saniklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamina karar verdi.

Selçuk Inan’in ifadesi alinacak

Müstekilerden Selçuk Inan’in ifadesinin alinmasi için Gaziantep Agir Ceza Mahkemesi’ne yazi yazilmasina hükmeden heyet, banka üst düzey çalisanlari Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk Izgi ve Oguz Atilla ile diger banka çalisanlarinin tanik olarak dinlenmesine karar verdi.

Fatih Terim’in tanik olarak dinlenmesi talebinin daha sonra degerlendirilmesine hükmedildi

Banka yöneticileri Hakan Ates ve Mehmet Aydogdu’nun dinlenmesine iliskin talebin bu taniklar dinlendikten sonra degerlendirilmesine karar veren mahkeme, ayrica Nur Erkasap ve Fatih Terim’in de tanik olarak dinlenmesi talebinin daha sonra degerlendirilmesine de hükmetti.

1 kisiye zorla getirme karari

Mahkeme, tanik olarak dinlenecek olan Hakan Kiran’in zorla getirilmesine de hükmederek durusmayi 24 Mayis tarihine erteledi.
Kaynak: İHA