Bakan Yerlikaya Duyurdu Açiklamasi Polis Ve Jandarmanin Yakasinda Canli Kamera Olacak

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Bütün jandarma ve polis devriyelerimizde ASELSAN’in yaptigi yüz tanima kamera sistemi olacak. Artik gecenin 2’sinde veya gündüz. Nerede olursa olsun. Polis veya jandarma sizi durdurdu. Sakin ha sakin ‘Siz benim kim oldugumu biliyor musunuz’ demeyin" dedi.

Bakan Yerlikaya Duyurdu Açiklamasi Polis Ve Jandarmanin Yakasinda Canli Kamera Olacak
Yerlikaya ayrica, "Kaç terörist kaldigini ben hiç vermiyorum ama sunu söyleyeyim, artik son evreleri oldugunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Tekirdag’da çesitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Çorlu Halk Egitim Merkezinde aday proje tanitim toplantisina katildi.

Bakan Yerlikaya, proje tanitim toplantisi öncesinde bakanligin faaliyetleriyle ilgili çalismalari ve yakalamalardaki istatistikleri açikladi.

Bakan Yerlikaya, istatistiklerin yani sira polis ve jandarmanin yakasinda artik canli yayin yapabilen kameralarin olacagini belirtti.

Bakan Yerlikaya açiklamasinda, “Bütün jandarma ve polis devriyelerimizde ASELSAN’in yaptigi yüz tanima kamera sistemi olacak. Artik gecenin 2’sinde veya gündüz. Nerede olursa olsun. Polis veya jandarma sizi durdurdu. Sakin ha sakin ‘Siz benim kim oldugumu biliyor musunuz’ demeyin. O da ayni sizin güzel gülümsemeniz gibi gülecek. Çünkü kendini de kamera kaydediyor. Kamera hem polisimi, hem jandarmami hem sizi kaydediyor. Ayni zamanda biz arzu edersek, bakanliktaki GAMER Merkezinde bile ben canli izleyebiliyorum. Yani devriye yaparken orada sizi durdurup ya da gelen araçlarla ilgili her seyi biz canli olarak izleyebiliyoruz hatta onunla konusabiliyoruz. Dolayisiyla siz siz olun durduruldugunuzda ‘Iyi günler’ deyin baska bir sey demeyin” dedi.



“Sayilarini biliyoruz”

Bakanligin faaliyetlerine iliskinde açiklamada bulunan Yerlikaya, “IHA ve SIHA’larimizin verdigi güçle kirsalda operasyon sayimiz 17 bin 757. Büyük, orta çapli, küçük operasyon dagilimi bu polislerimizle. Yine jandarmamizin bölgesinde ise 3 bin 396. Toplam 21 bin 153 operasyon. Peki bu operasyonlarda ne olmus, 782 terörist etkisiz hale getirildi.

Bunun 60’i ölü. 601 sag, 4 yarali 117 teslim. Simdi 2016 yilinda bir yilda hain terör örgütü Türkiye’de 2 bin 322 eylem yapmis, geçen sene 88, bu yil 8. Yanlis anlamayin ama duvara herhangi bir terör örgütünü övücü yazi yazsalar biz bunu ’eylem’ diye yaziyoruz. Yani bu 88 eylemin içerisinde en az 20 tane duvara yazi eylemi var. Hepsini en hassas sekilde takip ediyoruz. PKK’yi kastederek söylüyorum, sayilarini biliyoruz ama beni izleyenler bilir, bizim sinirlarimiz içerisinde kaç terörist kaldigini ben hiç vermiyorum ama sunu söyleyeyim, artik son evreleri oldugunu söyleyebilirim. Çünkü Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi güçlü bir sistem. Liderimiz Recep Tayyip Erdogan dünya lideri. Onun kararliligi azmi, onun cesareti, ayni zamanda Cumhur Ittifakimizin da destek ve kararliligini altini çizmemiz lazim. Son 9 ayda FETÖ’ye yönelik 4 bin 278 operasyon düzenlendi 6 bin 521 gözalti 1350 tutuklu, 1353 adli kontrol. DEAS operasyonun sayisi 2 bin 599, 656 tutuklu, 481 adli kontrol, son terör örgütlerinin her birini tek çati altinda verdik. 407 operasyon, 734 gözalti tutuklu ve adli kontrol. Bir de bunlari biliyorsunuz biz sözde lider takimlariyla ilgili bunlarin kategori olarak ayiriyoruz. Bu süre içerisinde tüm terör örgütlerinde 46 sözde üst düzey terörist etkisiz hale getirilmistir. 5’i kirmizi, 7 yesil, turuncu ve 30’u gri. 9 ayda engellenen terör eylemleri bakin 94’ü bombali eylem olmak üzere 128 terör eylemini Allah’a hamdolsun engelledik. Bunun 107’si PKK, 19’u DEAS, 2’si sol. Maalesef engelleyemedigimiz, sizin de bildiginiz üç eylem var. 1 Ekim Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü binasina saldiri girisimi, biliyorsunuz iki terörist orada etkisiz hale getirilmisti. 28 Ocak Santa Maria Kilisesi saldirisi iki terörist sadece ama sadece Cumhurbaskanimiz 24 saat demisti onu mahcup etmedik. 10 saat içerisinde bunlari yakalayip adalete teslim ettik. Yine menfur bir saldiri 6 Subat Çaglayan Adliyesi saldiri girisimi. Ne oldu onlar? Iki terörist orada kahraman polislerimizce etkisiz hale getirildi" dedi.

Kaynak: İHA