Disisleri Sözcüsü Keçeli'den, Israil'in Bati Seria'da 3 Bin 500 Konut Insa Edilmesi Planini Onaylamasina Tepki

Disisleri Sözcüsü Öncü Keçeli, “Israil makamlarinin, Bati Seria’da 3 bin 500 konut insa edilmesine yönelik olarak bugün onayladigi plan, Filistin topraklarindaki isgalin daha da genisletilmesi anlamina gelmektedir” dedi.

Disisleri Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabi üzerinden Israil’in konut insasi karari sonrasi yaptigi paylasimda, “Israil makamlarinin, Bati Seria’da 3 bin 500 konut insa edilmesine yönelik olarak bugün onayladigi plan, Filistin topraklarindaki isgalin daha da genisletilmesi anlamina gelmektedir. Bu eyleme derhal son verilmelidir” ifadelerini kullandi.

Sözcü Keçeli, Israil’in faaliyetinin zorla el koyma oldugunu belirttigi paylasiminda, “Israil’in uluslararasi hukuku daha fazla ihlal etmesine engel olabilmek için, isledigi suçlarin en dogru terminolojiyle tanimlanmasi gerekmektedir. Bu bakimdan, Bati Seria’daki isgal faaliyetlerinin uluslararasi toplum tarafindan ‘yasadisi yerlesim’ olarak adlandirilmasi yeterli degildir. Söz konusu olan, hukuken Filistin halkina ait topraklara Israil tarafindan zorla el konulmasidir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA