Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Sehrin Kalbinde Yepyeni Bir Sehir Insa Edecegiz'

Kocasinan Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar, sehri gelecege tasiyacak yeni dönemdeki vizyonunu ve yapmayi planladigi projelerini, düzenlenen program ile 7 ana baslik altinda anlatti. Insana ve tüm canlilara deger katan projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, 5 milyon metrekare yesil alan, bin kilometre yol ve kentsel dönüsüm çalismalari gibi yüzlerce projelerle 7’den 70’e her kesime hitap eden sehrin kalbinde yepyeni bir sehir insa edeceklerini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Sehrin Kalbinde Yepyeni Bir Sehir Insa Edecegiz'
Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’in ev sahipliginde özel bir otelin konferans salonunda gerçeklestirilen Proje Tanitim Programina; AK Parti Kayseri Milletvekilleri Bayar Özsoy ve Saban Çopuroglu, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kadin Kollari Baskani Meral Kosar, AK Parti Kocasinan Ilçe Baskani Selçuk Melekoglu, MHP Kocasinan Ilçe Baskani Haci Ali Dogan, AK Parti Melikgazi Ilçe Baskani Tayyar Sahin, AK Parti Kocasinan Kadin Kollari Baskani Gülhan Dulda Imamoglu, AK Parti ve MHP yönetimi, meclis üyeleri, muhtarlar, is adamlari, oda baskanlari, sivil toplum kuruluslarin temsilcileri ve basin mensuplari ile vatandaslar katildi.

Baskan Çolakbayrakdar, yeni dönemde sehre çag atlatacak, vizyon projelerini, ‘Çevre Belediyeciligi, Hizmet ve Icraat Belediyeciligi, Sosyal Belediyecilik, Kültür, Sanat ve Spor Belediyeciligi, Güvenli ve Dirençli Sehirler, Vizyoner Belediyecilik ve Katilimci Belediyecilik’ adli 7 ana konu basliklariyla slayt gösterisi esliginde anlatti. Baskan Çolakbayrakdar, ilk olarak ‘Çevre Belediyeciligi’ konu basligiyla yapilan ve yapilacak çalismalari aktardi.

“Projelerimizi, ‘çözüm, proje ve sosyal odakli’ anlayisiyla hayata geçiriyoruz”

Kayseri’nin kalbine dokunacak projelerle Kocasinan’a özgü ve Kocasinan’i farklilastiracak bir sehir insa edeceklerinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “2015 yildan bu yana 9 yillik bir süreçte Kocasinan ve Kayseri için çalisiyor ve üretiyoruz. Ilk göreve basladigimizda ‘Yeni Kayseri Kocasinan’da kurulacak, Kocasinan, Kayseri’nin Yeni yüzü Olacak ’diye iddiali bir sözle baslamistik. Bu söze, inanarak ve güvenerek söyledik. Inancimiz bu bereketli topraklarin neler yapabilecegiydi ve güvencimizde milletimizdi. Bu noktada Kocasinan’in her bir kösesinin birbirinden farkli ortaya koyabilecegimiz, yapabilecegimiz degerleriydi. Bu degerleri gün yüzüne çikartabilmek için 3 baslikta kendimize çalisma prensibini seçtik. ‘Çözüm, Proje ve Insan Odakli’ çalismalari ilke edindik ve Sükür Allah’a bu 3 ana prensip dogrultusunda çalismalarimiza devam ediyoruz” diye konustu.

“Sehre, 5 milyon metrekare yesil alan kazandiracagiz”

Birinci baslikta yer alan ‘Çevre Belediyeciligi’ konu basligi altinda yüzlerce projeyi hayata geçireceklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Günümüzde en çok konusulan ve en çok gündem olmasi beklenen islerin basinda çevre geliyor. Iklim degisiklikleri, kuraklik, atiklar ve canlilar olmak üzere bunlarin hepsi bir bütün olarak çevreyi kapsiyor. Bu noktada 5 yil içerisinde 1,5 milyon metrekare alani kapsayan ve yaklasik 200 noktada park yapmayi hedefliyoruz. Sadece park yapmakla yetinmeyecegiz. Sehrin merkezinde ve merkeze yakin yerlerde agaçlandirma çalismalari ile 3,5 milyon metrekare orman alanini Kayseri’mize kazandiracagiz. Toplamda 5 milyon metrekare yesil alan kazandirmis olacagiz. Iklim degisikligi ve kuraklikla ilgili dünyada bu konulara çözüm araniyor. Bu noktada yesillendirme çalismalari buna en büyük etken oldugu için çalismalarimiz bunun için önemli ve degerlidir. Bu noktada 120 bin metrekare alanda kurulacak olan yeni bir kent parki insa edecegiz. Hedefimiz, gelisim odakli deger üreten bir Kocasinan’dir. Bu degerin tabi ki bölgeyi ciddi manada güzellestirecektir. Bu ayrica bölgeye deger odakli bir noktaya getirmektir. 7’den 70’e herkese bir deger üretecek parklar zinciri kazandiracagiz. Çevre Belediyeciligi içinde yüzlerce projeyi hayata geçirecegiz. Mithatpasa’nin ardindan 70 bin metrekare alanda bir parki daha Zümrüt’e kazandiriyoruz. Ayrica çocuklar için trafik egitim parki ile çocuklara trafik egitimleri verilecek. Orman alanlarin içerisinde mevcut orman alanlarin kurtarilmasi ve eklenmesiyle olacak. Tashan Findikli Mesire Alaninda kamp ve trekking gibi alanlar olacak. Yeni Dogan Vefa Ormani ile Kocasinan’da her bir gözünü açan bebeklerin adina, rahmetli olan kisilerin adina ve evlenen çiftler adina bir orman olusturacagiz. Haci Mustafa Tarman Biyolojik Gölet çalismasi da hayata geçmis olacak. Binlerce insanin yürüdügü ve çevrenin daha nitelikli olmasi için Düvenönü, Istasyon, Ahievran ve Hastane Caddesi’ne estetik ve islevsel dokunuslarla yeni düzenlemeler yapacagiz. Sehrimizin, imar planlama noktasinda bir kimligi var. Insallah bu dokunuslarla birlikte daha kimlikli sehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Kocasinan’imizda her canli degerlidir. Bu noktada 22 bin metrekare alan üzerinde kuracagimiz ve sokak hayvanlarina hizmet verecek olan Sen’Pati Park projesini sehrimize kazandiracagiz” ifadelerini kullandi.

“Sehri, dört bir koldan insa ediyoruz”

‘Hizmet ve Icraat Belediyeciligi’ için gece-gündüz demeden çalistiklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da bugüne kadar bin 322 km yol yaptik ve bin km daha yol yaparak, toplam 2 bin 347 km yol yapmayi hedefliyoruz. 40 yillik gelenegi, yol aksini degistirdik ve akilli kavsaklarla trafiksiz ulasim aksi kazandirdik. Sehrin bütün ulasim akslarini sirtlayacak ulasim yollari yaptik. Bekir Yildiz Bulvari, Ali Ihsan Alçi Bulvari, Ziyagökalp Akilli Kavsak, Yenidogan Akilli Kavsak, Beyazsehir Taskin koruma Kanali, Yenidogan Taskin Koruma Kanali, Asfalt Plenti, Agrega Tesisi ve 138 büyük is makinasi araci kazandirdik. Günes Enerjisi Santrali 100 bin metrekare alana kurulu 6 MW kapasiteli yeni bir tesis daha yapacagiz. Generalemir 4,5 km, Ertugrulgazi 4,8 km, Mithatpasa Mahallesi 12,8 km, Bekir Yildiz Bulvari 1 km, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 2,4 km, Yunusemre Mahallesi 1 km ve Seyrani Mahallesi 1,75 km gibi yollar yapacagiz. Yeni bir tesis daha Erkilet’ de Kafe Sinan Arabidin’i kazandiracagiz. Çiftçiden direk vatandasa ulasacak olan Organik Pazar Projesini hayata geçirecegiz. Hanim kardeslerimizin üretimin içerisinde olmasini önemsiyoruz ve bunu için Hanimeli Kadin Kooperatifi ile üretim yapiyoruz. Ihtiyaç olan yerlerde kapali semt pazar yerlerini de birer birer hayata geçirecegiz” seklinde konustu.

“Basin sikisirsa dara, Ahmet Çolakbayrakdar’i ara”

‘Sosyal Belediyecilik’ ile ilgili Türkiye ve Kayseri’de ilklere ve örnek hizmetlere imza attiklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Öncelikle hayirseverlerimize tesekkür ediyorum. Dost Eli ve Dost Magaza, Çölyak Paketi ve Glütensiz Kafe Sinan’in yani sira Gönül Kazani ile 65 yas üstü büyüklerimize ve engelli kardeslerimize her gün sicak yemek ulastiriyoruz. Bugün itibariyle 456 kisinin gönlüne dokunuyoruz. Yataga bagimli Evde Saglik Hizmetleri, Dost Kapisi ve Gençlik Aile ve Danismanligi gibi çalismalarimizla vatandaslarimiza daha kapsamli hizmet verecegiz. Maddi olarak her seyi yapiyoruz ve manevi olarak da her alanda ihtiyaç sahiplerinin yaninda oluyoruz. O kadar farkli dramlar var ki, bu dramlara sahip olmamiz lazim. Bunun içinde en ulasilacak kapi, belediyedir. Bunun için ulasilacak en önemli nokta belediye baskanidir ve söyle bir slogani ortaya koydum. ‘Basin sikisirsa dara, Ahmet Çolakbayrakdar’i ara’. Isin bir diger tarafinda engelli kardeslerimiz var. Ahievran Mahallesi Egitim Kampüsü, Özel Çocuklar için Mola Evi ve Engelsiz Nakil Araci hizmetimizle her zaman oldugu gibi engelli kardeslerimizin yaninda olacagiz. Kres ve Gündüz Bakim Evi de yeni projelerimizin arasindadir” ifadelerine yer verdi.

“Uluslararasi müsabakalarin yapilabilecegi tesisler kazandiracagiz”

‘Kültür, Sanat ve Spor Belediyeciligi’ ile de vatandaslarin hayatlarina dokunduklarini söyleyen Baskan Çolakbayrakdar, sunlari kaydetti:

“Insana ulasacak ne hizmet varsa biz oradayiz. Bu dogrultuda yavrularimiz için Kocasinan Spor Kulübü (tekvando, boks, futbol, masa tenisi vb. gibi), Kocasinan Spor Kulübü Tesisi, Masa Tenisi Spor Kompleksi, Kocasinan Akademi Zümrüt, Beyazsehir ve Ziyagökalp Çocuk Kulübü, Sinan Kütüphane gibi çalismalarimizi hizmete sunacagiz. Özellikle Kayseri’mize uluslararasi müsabakalarin yapilabilecegi masa tenisi tesisini kazandiracagiz.”

“Türkiye’de büyük ölçekte kendi imkânlariyla dönüsüm yapan tek belediyeyiz”

‘Güvenli ve Dirençli Sehirler’ ile ilçe belediyeler ölçeginde Türkiye’deki en büyük kentsel dönüsüm projeleri yapan belediye olduklarina deginen Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak 10 farkli bölgede kentsel dönüsüm yapiyoruz ve bu kentsel dönüsümü bu sekilde büyük alanda kendi personel ile kendi kaynaklarinla yapan sayili belediyeyiz. Yunusemre, Ahievran, Ugurevler, Yenidogan, Ziyagökalp ve Seyrani gibi yerlerde dönüsüm tüm hiziyla devam ediyor. Bu zamana kadar 3 bin 59 aileye sicak yuvasini kazandirdik. Sehrin her bir kösesinde olmasi gereken ne varsa, hepsini çok iyi biliyoruz. Çözümünü de problemini de biliyoruz. Özellikle nasil çözünür kaygisini güdüyoruz. Argincik ise karis karis her bir noktayi gezdik ama itiraf ediyoruz orada hedefledigimiz noktaya ulasamadik. Biz, bütün sartlarimizi zorladik. Geldigimiz noktada asla pes etmeyecegiz dedik. Allah nasip ederse yeni bir metot. Bir rezerv alanda yeni konutlar. Argincik içerisinde mülkiyeti olan ve hakkina razi olan çünkü orada çözümsüzlük noktasi, hak konusunda riza göstermemedir. Hakkina razi olana rezerv alandan evini verecegiz ve oradaki vatandasin sorununu çözecegiz. Kentsel dönüsüm esittir sosyal dönüsümdür” diye konustu.

“Bir belediye, vizyonunu dünya ötesine tasiyor”

‘Vizyoner Belediyecilik’ ile sehrin kimligine bagli kalarak, tarihi ve kültürel degerlerine deger kattiklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Tarihi yapi olan Hizir Ilyas Köskü’nü restore ederek, gök gözlem evine dönüstürdük. Bir vizyon daha ortaya koyuyoruz. Ilk Türk Astronot Alper Gezeravci’larin yetisebilmeleri için bir altyapiya ihtiyaç var. Bir belediye uzay diye bir vizyon ortaya koyuyor. Bununla yetinmiyoruz ve Astronomi Müzesi’ni hayata geçirecegiz. Bu bölgede Millet Bahçesi Kamp ve Etkinlik Alani ile Seyir Terasi Projesi’nin çogunu hayata geçirdik. Sehrin en güzel seyredilecegi noktada hem Erciyes hem de sehri en iyi sekilde temasa edeceksiniz. Gençlere ve çocuklara astronomi ve uzay ile ilgili Astropark kazandiriyoruz. KOCAFEST gibi teknoloji festivali yapan bir belediyeye bu yakisir. Teknoloji festivali yapan 3 belediyeden birisiyiz. Anlattigim projelerin projeleri yapilmis, hazir projeleri anlatiyorum. Bunlar yetmedi basarili ve belli kriterde olan ögrencilerimizi Teknoloji ve Bilim Turlari Cern Avrupa Nükleer Arastirma Merkezi Isviçre ile Teknoloji ve Bilim Turlari Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi Italya’ya götürecegiz. Çocuk Köyü, Hoca Hasan Medresesi ve Köyümde Hayat Var projelerini de hayata geçirecegiz. Kocasinan’in 48 köyü var. Ülkelerin gelecekleriyle ilgili enerji, savunma ve sanayi ne kadar önemli ve stratejik ürün ise tarimda bir o kadar önemli ve stratejiktir. O yüzden genç çiftçiler için proje hazirladik. Kentten kirsala göç saglayan gençlerimizin egitiminden üretimine kadar her alanda destek verecegiz. Üretimsel kalkinma hamlesini baslatacagiz” ifadelerini kullandi.

“Kocasinan’da yasamak ayricaliklidir’ dedirtene kadar çalisacagiz”

‘Katilimci Belediyecilik’ ile Türkiye’ye model olan Kayseri Belediyeciligini ileri bir noktaya tasimak için ‘Ortak akli’ daha fazla harekete geçirerek, daha modern bir sehir insa edeceklerini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, “ Ben degil, Kentim Bilir. Herkesi içine kattigimiz ‘Ortak akli’ harekete geçirdigimiz ve benim bu sehirle ilgili destek olacagim bir konu var diyen kim var ise onlarla bir araya gelecegimiz yeni bir yönetim ve iletisim modelidir. Bu sehri, birlikte yönetelim. Bu sehri birlikte her alanda kalkindiralim. Huzur içerisinde yasanacak bir sehir insa etmenin kaygisi içerisindeyiz. Sehirde yasayan bütün canlilara, sefkatle yaklasmanin kaygisi içerisindeyiz. Ama en önemlisi mutlu insanlarin yasadigi bir sehri, insa etmenin kaygisi içerisindeyiz. Iyi ki Kocasinan da yasiyorum. ‘Kocasinan’da yasamak ayricaliklidir’ dedirtene kadar durmadan çalisacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA