Samsun Için Büyük Hedef Açiklamasi 5 Milyon Turist

IYI Parti Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Imren Nilay Tüfekci, Samsun’u turizm sehri yapacak mega projelerini açiklayarak, “Hedefimiz 5 milyon turist” dedi.

Samsun Için Büyük Hedef Açiklamasi 5 Milyon Turist
Tüfekci’nin Visit Samsun, Masal Park ve Savarona Adasi projeleri turizm gelirlerine katki saglarken, Samsun’u Ege ve Akdeniz sehirleri ile yaristiracak. Samsun’da yaptigi seçim kampanyasi ve projeleri ile Türkiye’nin dikkatini çeken Imren Nilay Tüfekci, sehri cazibe merkezi yapacak bazi mega projelerini anlatti.

“3 ana proje ile Samsun’u lokomotif sehir yapacagiz”

Samsun’un turizm vitrininin dogru olusturulmadigina dikkat çeken Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Imren Nilay Tüfekci, büyüksehir için hazirladigi 3 imza proje ile kent turizmini ayaga kaldirmayi planliyor. Tüfekci’nin Visit Samsun, Masal Park ve Savarona Adasi projeleri turizmde Samsun’u Ege ve Akdeniz sehirleri ile yaristiracak. Samsun’un Karadeniz’in en büyük, Türkiye’nin ise 16. büyük sehri oldugunu belirten Imren Nilay Tüfekci, Samsun’un yeni nesil turizm projeleri sayesinde Karadeniz’in de yildizinin parlayacagini söyledi.



Yilda 5 milyon turist, 500 milyon dolar gelir

Nilay Tüfekci, “Samsun, ülkemize gelen yaklasik 50 milyon yabanci turistin yalnizca çok küçük bir rakami olan, 100 bin turisti çekmektedir. Samsun’a yerli yabanci yilda ortalama 600 bin turist gelmektedir. Ortalama geceleme sayisi 1,4 gündür. Yapacagimiz turizm yatirimlari ile yilda 5 milyon turist ve 4 gün geceleme sayisina ulasmayi hedefliyoruz. Her bir turistin günlük 100 dolar harcadigi kabul edildiginde; yilda 500 milyon dolar turizmden gelir elde edecegiz” diye konustu.



Samsun’un geliri artacak

Vatandaslarin sorun yasadigi her konuda projelerin hassasiyetle hazirlandigini belirten Imren Nilay Tüfekci, kalkinan bir Samsun için turizm ve ihracat gelirlerini artirmanin sart oldugunu söyledi.

Gelecegin Samsun’unu bir cazibe merkezi olarak konumladigini belirten Imren Nilay Tüfekci, turizmde 3 ayri proje ile sehrin rekabet gücünü önce ulusal, ardindan uluslararasi alanda artiracagini ifade etti.



5 milyon turist ve döviz girdisi

Tüfekci’nin 5 milyon turisti hedefledigi Visit Samsun projesi, kentin kanyonlar, deltalar, sahilleri, selaleleri gibi her ilçesinde yer alan turizme elverisli dogal güzelliklerinin cazibe alani haline getirilerek tesvik edilmesini öngörüyor. Tüfekci, “Bu bölgelerin bazilarinda sosyal tesis var ama içinde lavabo bile bulunmuyor. Bizim baskanligimizda yatirimcilari dogal güzelliklerin bulundugu alanlara tesvik edecek adimlari atacagiz ve restorani, aktivite alanlari, kafeleri ile turistlerin keyifli ve kaliteli zaman geçirecegi ortami olusturacagiz” dedi.

Gastronomi, deniz turizmi, kaplica, rafting, yayla, kis turizmi, kus izlemi, yaz turizmi konularinda isletmelerin gelistirilmesi ve gerekli yerlere tesis insasi için tesvik edici olacaklarini anlatan Imren Nilay Tüfekci, ayrica Masal Park projesi ile de 300 bin ziyaretçinin çekilebilecegini ifade etti.

Tüfekci "Masal Park ile sadece turizme degil, burada kullanilacak 55 milyon kesme çiçegin üretimi sayesinde çiftçimize de çok büyük katki saglayacak. Masal Park Samsun’un toparlanmasi ve üzerinden ölü topragini atmasi için çok büyük öneme sahip” diye konustu.



Masal Park Projesi

Yaklasik 130 bin metrekare alan üzerinde kurulacak Masal Park, Dubai’de gerçeklestirilen Miracle Park projesinden esinleniyor. Bu projenin 6 yil gibi kisa bir zamanda kendi maliyetini çikaracagi hesaplaniyor.

20 bin metrekarelik Savarona Adasi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Savarona Yati’nin isminden ilham alinarak projelendirilen Savarona Adasi da Tüfekci’nin imza projelerinden biri. Samsun’un ilk turistik adasi Savarona yaklasik 20 bin metrekarelik bir alani doldurarak yapilacak. Üzerinde kule, kafe, restoran, hediyelik esyalarin satildigi stantlar olacak. “Sehrimizin kaynaklarini çok dogru sekilde kullanirsak bunlarin hepsine yetecek maddiyat var. Istanbul’daki, Ankara’daki baglantilarimizla da bunlari destekleyecegiz” diyen Imren Nilay Tüfekci, Samsun’un turizmden aldigi payin yüzde 1 seviyesinde kalmasinin üzücü olduguna dikkat çekti.
Kaynak: İHA