Yusufeli Viyadügü'nün Nisan Ayinda Hizmete Açilmasi Bekleniyor

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Yusufeli Viyadügü’nün Türkiye’de kendi sinifinda önemli köprülerden bir tanesi oldugunu belirterek, “Insallah önümüzdeki ay içerisinde de bu köprüyü bitirerek biz hizmeti açmis olacagiz Yusufeli‘nin hizmetine vermis olacagiz. O manzaradan baktik mi asagisini bogaz düsünelim bunu da bogaz köprüsü düsündük mü gerçekten güzel bir manzara olmus olacak hayirli ugurlu olsun” dedi.

Yusufeli Viyadügü'nün Nisan Ayinda Hizmete Açilmasi Bekleniyor
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Artvin’de Yusufeli Baraji ve HES nedeniyle degisen kara yolu agi kapsaminda insa edilen Yusufeli Merkez Viyadügü insaatinda incelemelerde bulundu. Yeni ilçe merkezini mevcut karayoluna baglayacak olan baraj gölü üzerinde 150 metre yüksekliginde 685 metre uzunlugunda, dengeli konsol ve dökme sistemi kullanilarak insa edilen viyadük çalismalarinda ise sona gelindigini belirten Bakan Uraloglu, yaptigi açiklamada viyadügün Nisan ayinda bitirilerek hizmete açilacagini söyledi.



Yusufeli’nin yeni yerlesim yerindeki eksiklerin giderilecegini kaydeden Bakan Uraloglu, “Yusufelililer bütün hatiralarinin oldugu, bütün oradaki anilarinin oldugu, kendi yasadiklari dogduklari büyüdükleri yerleri terk ettiler. Elbette bu zor bir durumdur. Bunu biz biliyoruz ama ülkemizin de ihtiyaçlari var ülkemizin bu anlamda yapilmasi gerekenleri var. Yusufeli halkimiz gerekli özveride bulundu gerçekten ona güzel yasam merkezleri beraberce yaptik. Cumhurbaskanimizin talimatiyla biliyoruz oralarda ufak tefek eksiklikler var ama Cumhurbaskanimiz Yusufeli’nin evladini sizin agabeyinizi kardesinizi buraya tekrar gönderdi. Baskanimizi insallah onlari takip edecek biz de kendisini bize düsen ne varsa destekleyecegiz. Onun için bundan sonra Yusufeli insallah çok daha yasanir çok daha güzel bir sehir olma yolunda adimlar atacak. Önümüzde bir seçim var bu seçimde de belediye baskan adayimiz var. Mevcut belediye baskanimiza yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür ediyoruz. Yeni baskanimiz da insallah 1 Nisan’dan itibaren daha güzel isler yapma noktasinda gayret edecek biz de kendisini destekleyecegiz” diye konustu.



“Bogaz köprüsü”

Yusufeli Viyadügü’nün Nisan ayi içerisinde hizmete girecegini vurgulayan Bakan Uraloglu, “Tabii simdi ben insaat mühendisiyim gerçekten bu köprü ile ilgili güzel hatiralarimiz var aldigimiz güzel kararlar var sunu söyleyeyim teknik bir detaya girmeden 685 metre uzunlugunda 147 metre ayak yüksekliginde ve bu itme sürme dedigimiz bu tabletleri kenarda yapip buraya bir krikolarla beraber sürdügümüz bir köprü ve Türkiye’de kendi sinifinda önemli köprülerden bir tanesi. Insallah önümüzdeki ay içerisinde de bu köprüyü bitirerek hizmeti açmis olacagiz Yusufeli‘nin hizmetine vermis olacagiz. O manzaradan baktik mi asagisini bogaz düsünelim bunu da bogaz köprüsü düsündük mü gerçekten güzel bir manzara olmus olacak hayirli ugurlu olsun. Ben Yusufeli hemserilerimiz kardeslerimizin Ramazan’i Serifini kutluyorum Allah-u Teala mübarek etsin diyorum insallah 31 Mart’ta da kendilerinden yüksek bir sekilde biz Allah‘in izniyle tekrar Yusufeli alacagiz ama yüksek oy oraniyla almak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA