Sazova Mahallesi'nin Mevlid-I Serif Programi Binlerce Kisinin Katilimiyla Gerçeklestirildi

Eskisehir’in Sazova Mahallesi’nde halkin, esnafin ve sponsorlarin maddi destegi ile gerçeklestirilen Mevlid-i Serif programinda yaklasik 3 bin vatandas birlikte iftar yaparken, tüm sehitler ve hayatini kaybedenler için dua edildi.

Sazova Mahallesi'nin Mevlid-I Serif Programi Binlerce Kisinin Katilimiyla Gerçeklestirildi
Sazova Mahallesi’nde bölge halkinin dayanismasini güçlendirmek ve basta sehitler olmak üzere tüm hayatini kaybedenleri anmak adina gerçeklestirilen geleneksel Mevlid-i Serif programinin 8’incisi düzenlendi.

Mahalle halkinin, esnafin ve sponsorlarin maddi destegi ile yapilan programa yaklasik 3 bin kisi katildi.

Programda önüne iftar masalari kurulan Merkez Camii’nde Mevlid-i Serif okundu. Sonrasinda mehteran takiminin gösterisi seyredilirken, vatandaslar her bir ani cep telefonu kameralariyla kayit altina aldi. Program, aksam ezaninin okunmasiyla tüm mahalleli ve disaridan gelen misafirlerin birlikte iftar yapmasinin ardindan sona erdi.

“Bu etkinligi mahalle halki her sene kendi imkânlariyla ve sponsorlarin destegiyle düzenliyor”

Sazova Mahallesi’nin eski sakinlerinden olan Faruk Özsögüt, “Burada 8’incisini düzenledigimiz geleneksel iftarimiza ve mevlidimize yogun katilim gösterildi. Gerçeklestirilen etkinligi mahalle halki her sene kendi imkânlariyla ve sponsorlarin destegiyle düzenliyor. Bundan sonra insallah devam etmeye gayret edecegiz. Bugün yaklasik 3 bin kisilik bir iftar planladik. Evlerinden gelemeyen hastalarimiza da yemek gönderdik. Sehitlerimiz ve ölülerimiz için mevlit okuttuk. Ramazan’in bereketini herkesle paylasmaya çalisiyoruz. Disaridan gelen misafirlerimiz de oldu. Gelen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Programa AK Parti Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, AK Parti Tepebasi Belediye Baskan Adayi Hamid Yüzügüllü ve partililer de katildi.

Kaynak: İHA