Biden, Hükümete 1,2 Trilyon Dolarlik Fon Saglayacak Bütçe Tasarisini Imzaladi

ABD Baskani Joe Biden, ABD Senatosu’nun bugün erken saatlerde onayladigi 1,2 trilyon dolarlik harcama paketini imzalayarak hükümetin kapanmasini önledi.

ABD Baskani Joe Biden, hükümetin kapanmasini önleyen tasariyi imzaladi. Bugün erken saatlerde ABD Senatosu’nun onayladigi 1.2 trilyon dolarlik harcama paketini imzalayan Biden, hükümetin kapanma ihtimaline son verdi. Biden yaptigi açiklamada, paketin ABD halki için iyi bir haber oldugunu vurgulayarak, “Bu anlasma bir uzlasmayi temsil ediyor. Yani iki taraf da istedigi her seyi elde edemedi” dedi.

Biden, harcama bütçesinin Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin asiri kesintilerini reddettigini, çocuk bakimi, kanser arastirmalari ve ruh sagligina yatirim yaptigini, yurtdisinda ABD liderligini ilerlettigini ve yönetiminin basarili bir sekilde mücadele ettigi siniri güvence altina almak için kaynak sagladigini ifade etti.

Biden, açiklamasinda Kongre’yi ek yasalari geçirmeye çagirarak, islerinin henüz bitmedigini söyledi.

Temsilciler Meclisi’ni “ulusal güvenlik çikarlarimizi ilerletmek için çift tarafli ulusal güvenlik ek tasarisini geçirmeye” çagiran Biden, tasariyi “yillardir yapilan en sert ve en adil reformlar” olarak nitelendirdi.
Kaynak: İHA