Bagcilar Belediyesi Tarafindan 'Kapidan Sandiga Seçim Hatti' Projesinin Lansmani Yapildi

Bagcilar Belediyesi tarafindan organize edilen ve bin gönüllü vatandasin katilacagi ‘Kapidan Sandiga Seçim Hatti’ projesinin lansmani yapildi.

Bagcilar Belediyesi Tarafindan 'Kapidan Sandiga Seçim Hatti' Projesinin Lansmani Yapildi
Bagcilar Belediyesi, yerel seçimlerin yapilacagi 31 Mart 2024 günü özel bir etkinlige ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. ‘Kapidan Sandiga Seçim Hatti’ projesi kapsaminda, gönüllü bin vatandas kendi araçlariyla ilçe sakinlerini oy kullanacaklari okula götürecek. Yas araligi ve siyasi parti ayrimi gözetmeden planlanan projenin lansmani Inönü Mahallesi Molla Gürani Parki’nda gerçeklestirildi.

Programa Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ve çok sayida vatandas katildi.



“1000’e yakin araç vatandaslarimizin sandiga gidebilmesi adina irade ortaya koyuyor”

Proje hakkinda açiklamalarda bulunan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Bagcilarimizda insallah 31 Mart seçimlerinde demokrasi söleni yasanacak ve büyük bir oranla katilimin olmasini bekliyoruz. Burada vatandaslarimizin 87,68’lik bir oranla katilimi olmustu geçtigimiz seçimde. Yüzde 11’in üzerinde vatandaslarimiz sandiga gelememisti. Vatandaslarimizin sivil bir olusumu var burada, büyük oranda vatandaslarimizin sandiga gitmesi için bir irade ortaya koydular. Bine yakin araç vatandaslarimizin sandiga gidebilmesi adina irade ortaya koyuyor. Engellisi olan vatandaslarimiz var, yasli olan vatandaslarimiz var, hasta olan vatandaslarimiz var. Seçim günü sandiga gidebilmeleri adina büyük bir çalisma yürütülüyor. Ben emegi geçen bütün arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bagcilar’in tüm unsurlari ile burada bu sürece destek vermesi çok kiymetli. Teskilatimizla, vatandaslarimizla, sivil toplum kuruluslarimizla, is dünyasi insanlarimizla bir olup, gümbür gümbür gelen bir Bagcilarimiz var. Vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda biz burada bir platform olusturduk. Bu platformda isimleri toplamaya basladik. 100’e yakin araç burada ve seçime kadar bu sayi daha da artacak. Bugün itibari ile talep olusturulan vatandaslarin iletisim bilgileri de kaydedilmeye baslanacak. Yapilan her çagriya arkadaslarimiz karsilik verip, seçim günü sabahtan aksama kadar kaç vatandasimizin sandiga getirilme talebi varsa insallah hepsini tek tek sandiga getirecekler” dedi.



“Arkadasimla birlikte katildik çok güzel bir atmosfer”

Projeye gönüllü olarak katilan Fatih Sarpkaya ise, "Kendi aracimla geldim, bugünü bekliyordum. Arkadasimla birlikte katildik çok güzel bir atmosfer. Seçimdeki görevimiz komsularimiz, arkadaslarimizi kendi araçlarimizla ve engelli olan ya da yasli olabilir alip sandiga götürüp oyunu kullandirip tekrar evine birakarak hizmet verecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA