Kaymakam Özçelik Açiklamasi 'Imamlarimizin Hem Dini Hem De Milli Sorumluluklari Vardir'

BITLIS – Bitlis’in Hizan Kaymakami Nurhalil Özçelik, imamin toplumda her iste önder ve rehber oldugunu belirterek, “Bu bakimdan imamlarimizin hem dini hem de milli sorumluluklari vardir” dedi.

Kaymakam Özçelik Açiklamasi 'Imamlarimizin Hem Dini Hem De Milli Sorumluluklari Vardir'
Ilçede görev yapmakta olan din görevlileri ile Müftülük Toplanti Salonunda bir araya gelen Kaymakam Özçelik, dünyanin en güzel mesleklerinden birinin imamlik oldugunu ve din görevlilerinin toplumda büyük bir saygi gördügünü söyledi.

Kaymakam Özçelik, “Imamlik, Peygamber meslegidir. O’nun cübbesini giymek, O’nun mihrabinda oturmak, minberinden insanlara hitap etmek çok ayri bir haz verir insana ve çok büyük bir saadettir” dedi.

Islam dininin bir yasam felsefesi oldugunu ifade eden Kaymakam Özçelik, din görevlilerinin vazifesinin sadece namaz vakitleri ile sinirli olmadigini belirtti.

Özçelik, “Din görevlilerimizin her zaman her yerde toplumu aydinlatma gibi bir vazifeleri vardir. Imam toplumda her iste önder ve rehberdir. Bu bakimdan imamlarimizin hem dini hem de milli sorumluluklari vardir. Bölgenin hassasiyeti de dikkate alinarak her türlü terör eylemi ve propagandasina karsi duyarli olmanizi ve bu konuda halki bilgilendirmenizi istiyorum. Halkimizla baris ve huzur içinde bir bütün olmamiz temennisiyle görevlerinizde basarilar diliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA